Kvinne omkom etter brannen i Åsane i natt

Politiet opplyser at det var en kvinne tidlig i 30-årene som omkom i brannen i Salhusvegen.

Publisert Publisert

BRANN I SALHUS: Det var full fyr i dette treetasjers huset i Salhusvegen ved 04.15-tiden i natt. Syv personer berget seg ut av huset. FOTO: VEGAR VALDE

  • Arne Edvardsen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

De nærmeste pårørende er varslet, melder politiet på Twitter klokken 10.32.

Klokken 06.16 sendte politiet ut en pressemelding der de opplyste at en person som tidligere hadde status som skadet, nå var erklært omkommet.

Først meldt skadet

— Vi fikk først melding om en skadet person, men vedkommende ble noe senere erklært død på stedet, sier operasjonsleder Terje Magnussen ved Vest politidistrikt.Like etter klokken 05.00 rapporterte Magnussen at tallet på beboere var justert ned fra ni til syv, og at samtlige var ute av huset. Klokken 05.06 ble brannen meldt slukket.

Røykdykkere i huset

— Vi har røykdykkere inne for å forsikre oss om at det ikke befinner seg flere i bygningen.

Klokken 04.21 meldte politiet på Twitter at alle nødetater var på vei til brann i hus i Salhusvegen. Bare noen minutter seinere blir det bekreftet at det var full fyr i bygningen.

Les også

Brann på Askøy

Jobbes for fullt

Ifølge politiets første opplysninger skulle det befinne seg ni personer på adressen.

— Vi jobber nå med å få kontakt med beboere. Det er foreløpig uklart hvor mange vi kan gjøre rede for. Det jobbes for fullt på stedet.

Det var naboer som meldte om brannen klokken 04.15.

— Meldingen gikk ut på at det kunne ses flammer fra loftsetasjen.

Kontroll på flammene

Vaktkommandør Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen redegjorde for at man at man relativt raskt fikk kontroll med flammene.

— Vi rykket ut med 20 mann fra Åsane, Sandviken og hovedbrannstasjonen. Første bil var på stedet klokken 04.23, bare åtte minutter etter at vi fikk meldingen. Klokken 05.06 kunne styrkene melde om at brannen var slukket.

— Vi har vært gjennom det treetasjers huset med røykdykkere, og driver nå finsøk og etterslukking på stedet. Brannen begynte i tredje etasje, ifølge Villanger.

Krimteknikere på stedet

Ifølge operasjonsleder Tatjana Knappen består huset i Salhusvegen av flere enheter. En leilighet i hver etasje og en hybel på toppen.

— Krimteknikere er varslet og på vei til åstedet. De vil gå inn i bygningen så snart det er kjølig nok. Foreløpig kan vi ikke si noe om brannårsak.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Brann på oppdrettsanlegg på Bømlo