Gruppevoldtatt midt i sentrum

Kvinnen deltok på et fadderarrangement. Senere samme natt ble hun voldtatt av tre ukjente menn ved Den Nationale Scene.

MIDT I SENTRUM: En kvinnelig student har forklart at hun ble voldtatt av tre menn utenfor Den Nationale Scene natt til søndag. Arkivfoto

Politiet jakter tre menn etter en gruppevoldtekt midt i Bergen sentrum natt til søndag.

— Voldtekten ble fullbyrdet, og den er utført av tre gjerningsmenn, sier leder Rigmor Isehaug ved volds- og sedelighetsavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

Uten signalement

Offeret, en kvinnelig student i begynnelsen av 20-årene, var lørdag kveld ute på byen etter å ha deltatt på et arrangement i regi av fadderuken.

På Torgallmenningen møtte hun tre menn som slo følge med henne. Noen hundre meter senere startet marerittet, har hun forklart.

Kvinnen har forklart at hun ble gruppevoldtatt rett ved Den Nationale Scene i Bergen sentrum.

— Gjerningsmennene er norske, og snakket henholdsvis bergens- og østlandsdialekt. Vi har ikke noe signalement på disse foreløpig, opplyser politioverbetjent Isehaug.

Går gjennom opptak

Politiet er nå i full gang med å gjennomgå opptak fra forskjellige overvåkingskameraer, i håp om at disse kan bidra til å peke ut gjerningsmennene.

— Vi har grunn til å tro at mennene kan identifiseres på disse opptakene. Så vil tiden vise om også voldtekten er festet til film, sier hun.

Ifølge politiet ble kvinnen utsatt for vold i tillegg til den fullbyrdede voldtekten.

Krimteknikere har sikret spor fra åstedet. Jenten oppsøkte voldtektsmottaket samme natt, hvor det også ble sikret det som kan være biologiske spor fra gjerningsmennene.

Kvinnen tok selv kontakt med politiet samme natt.

Iført kostyme

Voldtekten skjedde i tidsrommet 03.15-04.00 natt til søndag, og politiet er svært interesserte i tips fra vitner som kan ha observert kvinnen sammen med de tre mennene i det aktuelle tidsrommet.

— Kvinnen var iført et kostyme som ledd i fadderfeiringen, uten at jeg kan gi noen beskrivelse av hvordan dette kostymet ser ut, sier Isehaug.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.

I TRAPP: Voldtekten skal ha skjedd i denne trappen ved DNS i Bergen. EIRIK BREKKE