Skuffet over Jens

Arbeiderparti-medlemmer i Hardanger er skuffet over at partileder og statsminister Jens Stoltenberg ikke kommer til Vestlandet for å snakke om kraftlinjen.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

— Jeg synes det er veldig, veldig trist. Han er vår øverste sjef og jeg synes han burde ha kommet for å rydde opp, sier lokallagsleder for Arbeiderpartiet i Granvin, Bjørn Inge Folkedal.

I gårsdagens Bergens Tidende sier statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg at han ikke vil ta turen til Vestlandet for å roe ned misfornøyde partiundersåtter etter vedtaket om kraftlinje gjennom Hardanger.

- Arrogant ledelse

Både i Granvin og Ulvik er Ap-medlemmene så misfornøyde med kraftlinjevedtaket at de har lagt ned sine verv i partiet. Dette kan komme til å true partilisten til neste års kommune- og fylkestingsvalg.

Og lokallagslederen mener ledelsen i Ap opptrer arrogant.

  • Arrogansen i partiledelsen begynner nesten å bli irriterende. De bør besøke sine egne og Jens Stoltenberg er tross alt vår øverste leder og sjef, mener Folkedal.

Arbeiderparti-ordfører Jan Ivar Rødland i Granvin ønsker ikke å bruke like sterke ord som lokallagslederen.

— Vi har sendt et brev til Jens Stoltenberg og bedt ham komme. Jeg venter fortsatt på svar fra ham på det.

Men statssekretær Mina Gerhardsen ved Statsministerens kontor skriver følgende i en sms til BT.

«Som statsministeren har sagt, foreligger det ingen umiddelbar plan om å besøke Granvin nå. Når det gjelder videre kontakt med lokallaget i Granvin har vi en prosess internt i partiet for det».

I høflighetens navn ønsker Rødland fortsatt å vente på svar fra Stoltenberg.

  • Samtidig hører jeg hva du sier, og jeg registrerer jo at dialogen nå ser ut til å gå gjennom media, sier Ap-ordføreren.

Han skjønner at Stoltenberg har en travel hverdag, men mener vedtaket om kraftlinje i Hardanger har så store konsekvenser og er en så stor sak, at partilederen burde ha dukket opp.

Leder i Hordaland Arbeiderparti, Sveinung Valle, mener det ikke gagner saken at lokallagsmedlemmer legger ned vervene.

  • Da mister man muligheten til å være med på å påvirke hvordan de 100 millionene i avbøtende tiltak skal brukes, sier Valle.

Partisekretær Raymond Johansen sier misnøyen i Ulvik og Granvin blir fulgt nøye opp. Han avviser ikke at Stoltenberg på ett eller annet tidspunkt tar turen til Hardanger.

— Vi har bare ikke satt en tidsfrist, sier Johansen til Bergens Tidende.

Hva mener du. Burde statsminister og partileder Jens Stoltenberg tatt turen til Hardanger?

Publisert