En henslengt BMW-felg, er det vanlig?

En polsk parabolantenne på veggen. Fire gule gummihansker på en snor i kjøkkenvinduet, er det vanlig?

«Vokt dem for katten», er det vanlig?

En skolegård med flere hundre bildekk som sitteplass og lekeapparat? En matbutikk som åpner halv syv om morgenen? Seks meter høye hekker, capsen bak frem og fersk dressing i kjøledisken? Er det vanlig å la bilen stå på tomgang mens kjæresten er inne og handler? Eller bruke ti minutter på å handle en eneste boks øl?

Lyden av pianospill fra en åpen hagedør. En fotball som sparkes mot en vegg. Skarringen fra et elektrisk verktøy. Er alt dette vanlig?

Lukten av nysaget treverk, er det vanlig? Hva med nystekte boller? Hva med strawberry wunderbaum?

Gjeddefiske i Solheimsvannet, er det vanlig? «Støtt Israel»? «Blunt Punks»? Et jentenavn med hjerte rundt?

Polititape rundt en utbrent Mazda. Et par gjenglemte sko ved en fotballbane. Trekkspilltoner fra en fotgjengerundergang. Er disse tingene vanlig?

Bilder av solbrune norske menn foran militærkjøretøy i ørkenlandskap, er det vanlig? Gamle FN-soldater som har egen pub i kjelleren på Kronstad hovedgård?

— Vi driver puben akkurat som vi drev troppsbaren da vi var ute. Ingen profitt. Og lukket selskap, man må være medlem. Sist pubkveld var vi 40 stykker, sier Per Olav Solheimsnes.

Et askebeger laget av 12,7 millimeters patroner. En blå hjelm. Minner fra Kosovo, Libanon, Sierra Leone, Angola og Korea. Er det vanlig?

— Dette lille rommet har spart mange menneskeliv. Det er trist at det skal være sånn. Enkelte veteraner havner lett i bråk om de går på byen. Her er det lavt under taket, men desto større takhøyde, sier Solheimsnes.

— Vi gjør ikke noe spesielt for dem, vi bare er her. Ingen behandling, bare kameratstøtte.

Tre kongeportretter skuer ned fra veggen. Hva ser de når vi ikke er her? Er dette vanlig?

Hva med det greske konsulatet i enden av veien? Katastrofeøvelsen til Norsk Folkehjelp? Sykebilen som suser oppover Ibsens gate? Er alt dette vanlig?

Et par går hånd i hånd opp mot Pinnelien. Finnes det noe mer vanlig? Finnes det noe mer uvanlig?