Årstad kirke var fullsatt i går. Venner, familie, journalister, politikere og en rekke samfunnstopper var samlet for å ta et siste farvel med BTs politiske redaktør. Statsråder hadde sendt kranser, buekorpsgutter sto æresvakt og Julian Berntzen spilte og sang.

Mer enn 600 mennesker var til stede under bisettelsen, langt flere enn det var plasser til.

sjur05.jpg
EIRIK BREKKE

Samfunnsviteren , diplomaten og journalisten fra Bergen ble bare 44 år gammel. Han døde 31. oktober etter å ha vært syk i knappe to år. Han etterlater seg konen Monica, tre barn og en stor vennekrets.

Under bisettelsen ble Holsen beskrevet som en raus og kunnskapsrik mann, en kjærlig og bestemt far, en livsnyter — og en bergenspatriot.

I flere år bodde han og familien i Chile og Madrid, der Holsen jobbet som ambassadesekretær.

- I 2007 fikk Sjur det for seg at han ville bli journalist. Det var en lykke. Og det var en enda større lykke da han valgte seg Bergens Tidende. Vi kolleger skjønte raskt at denne litt vevre mannen med de store øynene var en kapasitet utenom det vanlige, sa Gard Steiro, sjef­redaktør i BT.

Holsen rykket fort oppover i systemet. Han ble kommentator, leder for kommentaravdelingen, og i 2010 politisk redaktør i avisen.

Steiro la også vekt på Holsens evne til å løfte blikket og se de lange linjene.

- Sjur Holsens ånd vil leve lenge i BT, i Bergen og i våre minner, sa Steiro, som fortalte at Holsens kommentarer vil bli samlet i en bok.