Snittmåling i Lærdalstunnelen

Nå er det satt opp nye fotobokser i Lærdalstunnelen. De skal måle gjennomsnittsfarten din over en strekning på nesten to mil.

PASS FARTEN: Her i Lærdalstunnelen, verdens lengste tunnel, skal gjennomsnittsfarten din måles. Strekningen du blir målt er hele 19,5 kilometer lang.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

I Lærdalstunnelen på E16 er det nå satt opp fotobokser som skal måle gjennomsnittsfarten.

— Boksene er montert og vi starter prøvedrift av snittmålinger rundt 1. februar, sier ingeniør Jon A. Lien i Statens vegvesen.

Les også

Han trodde han lurte fotoboksen. Der tok han feil.

Les også

Studievenninnene ventet på Kristine

Les også

Denne sopet inn 8 mill.

Lærdalstunnelener 24,5 kilometer lang. Boksene er satt opp noen kilometer inne i tunnelen. Dette blir den første streknings-ATK i Hordaland og Sogn og Fjordane.

Her kan du lese hvordan gjennomsnittsmåling av fart virker.

Fotobokser kan bli fjernet

— Det er fem fotobokser fra før av i Lærdalstunnelen. Blir de nå tatt ned?

— To fotobokser midt i tunnelen kan bli fjernet, sier Lien.

I prøveperioden vil en ikke bli tatt i strekningsmålingene. Når strekningsmålingen er godkjent og kommet i ordinær drift, vil det komme opp underskilt med teksten «Strekningsmåling i tunnelen».

Også mellom Dale og Voss?

Det er ikke konkrete planer om strektningsmåling i Hordaland. Planen om en snittmåling på fylkesvei 57 mellom Lindås og Austrheim, er foreløpig lagt på vent.

— Vi har sett på muligheten for en snittmåling på en strekning mellom Dale og Voss, men strekningen er ikke valgt ut, sier ingeniør Christer Kjærgård Johannessen i Statens vegvesen.

Nye retningslinjer

For å sette ut fotobokser som måler snittfarten, er det en del kriterier som må fylles. Strekningen kan bare ha én fartsgrense, den må være minst to kilometer lang, og det må ikke være avkjøringer med vesentlig trafikk. Slik virker gjennomsnittsmåling av fart.

En av grunnene til at strekningen på Lindås er utsatt, er at fartsgrensen er satt ned til 70 km/t på deler av den planlagte strekningen.

Les også

Vil bremse tunnelfarten

I Vegdirektoratet arbeides det nå med nye retningslinjer for ATK.

Hva mener du om at det kommer strekningsmåling av farten i Lærdalstunnelen?

Publisert: