Historisk enstemmighet om jernbane

Du hørte det her først: Alle bystyrepartiene er enige om noe.

Publisert Publisert

SKJEBNE: Politikerne i BErgen vil ha Bergensbanen inn på Nasjonal transportplan. Foto: LASSSE HENNUM HANSEN (ARKIV)

Det skjedde i debatten om Bergensbanen. Det var SVs Tina

Les også

Historisk enstemmighet om jernbane

Åsgård som tok opp saken, men det var Høyres forslag som fikk et enstemmig bystyre til å si ja takk.

Enige

Forslaget deres som de la frem i debatten gikk som følger:

"Bergensregionen er i sterk vekst. Et felles bo— og arbeidsmarked basert på togforbindelsen mellom Bergen og Voss er et viktig virkemiddel for å oppnå dette. Bergen kommune har arbeidet for å oppnå forståelse på nasjonalt plan for viktigheten av en opprustning av Bergensbanen gjennom mange år. Bergensbanen har ikke vært høyt nok prioritert nasjonalt i samsvar med de behovene Bergensregionen har fremvist. Bergen bystyre ber på denne bakgrunn om at regjering og Storting viser handlekraft og prioriterer et nasjonalt løft for Bergensbanen inlusiv Ringeriksbanen i kommende nasjonal transportplan (NTP)".

Litt annerledes

Hovedforskjellen var at SV sitt forslag ikke hadde tatt med Ringeriksbanen i uttalelsen. Frps Eiler Macody Lund var blant dem som kritiserte dette. Det svarte Åsgård slik på:

— Det er rørende at så mange som tilhører parti som ikke var med i vedtaket om Ringeriksbanen for 21 år siden nå endelig er kommet inn i folden.

Les også

Vil gjøre Bergens- banen enda lengre

Åsgård selv pekte på at

Les også

Vil bygge verdens lengste tunnel fra Vaksdal til Voss

alle i dag snakker om det utvidede arbeidsmarkedet som skal komme mellom Bergen og Stavanger med fergefri kyststamvei. Åsgård minnet om at det er store muligheter for et utvidet arbeidsmarked mellom Bergen og Voss dersom jernbanetilbudet forbedres.— Da jeg ikke nevnte Ringeriksbanen i denne interpellasjonen var det fordi fokuset her var på arbeidsmarkedet mellom Bergen og Voss, og hvor fornuftig det vil være å utvide det., sa Åsgård.

Uansett: bystyrepartiene ble enige om å sende en samlet stemme inn mot sentralmakten. Det skapte reaksjoner. På Twitter skriver blant andre Ap-politikere Linn Engø følgende:

"SV bare: Vi støtter Høyre sitt forslag. Og hele bystyret bare: What."

Les hele interpellasjonen ved å følge denne lenken.

Publisert