Området hvor vogntoget ligger er både merket med skilt og sperret med sperrebånd. Politiet er ikke imponert.

Det var NRK Sogn og Fjordane som først omtalte saken.

Full utrykning

Klokken 13.50 fikk Sogn og Fjordane politi en oppringing fra noen som fortalte at det hadde vært en ulykke og at de hadde sett et veltet vogntog en kilometer nord for Skei. Det ble slått full alarm. Både ambulanse, politi, luftambulanse og brannmannskap rykket ut til stedet. Det var bare et problem: ingen kunne finne vogntoget.

— Etter hvert skjønte vi hva som hadde skjedd. Det var noen som hadde meldt om et vogntog, men det kjørte i grøften allerede tirsdag. Det hele var en misforståelse, sier vakthavende operasjonsleder Inge Værøy til BT.

Klokken 14.10, 20 minutter etter at politiet ble varslet, ble uttrykningen kalt tilbake.

— Vi konkluderte med at det var snakk om samme vogntog som tidligere.

Misfornøyd

Til NRK sa operasjonslederen som var på jobb, Bjarte Engevik, at vedkommende som meldte inn ulykken burde ha sjekket bedre etter før personen varslet politiet. Han henviser til Vegtrafikkloven.

— Det er ille at en ikke har stoppet på stedet og sjekket nærmere. En er pliktig til å stoppe når en ser at noen har vært i en ulykke, sa han til NRK.

Overfor nettavisen sier han at han er misfornøyd med at man kjører full utrykning til en ulykke som ikke er en ulykke.

— Alt tyder på at det er denne bilen det er snakk om. For våre folk som har vært ute har ikke sett snurten av noen annet enn bilen. Det er ikke bra å melde inn slikt og så bare kjøre forbi, og ikke engang ta turen ut av bilen for å sjekke, sier han til nettavisen.

Vogntoget ligger fortsatt i grøften.

— Det er ikke opp til politiet å bestemme. Det er en sak mellom eier og forsikringsselskap, sier operasjonsleder Inge Værøy til BT.