Russisk kvinne funnet død i Vøringsfossen

Det var en kvinne i 50-årene som omkom. Søndagens dødsulykke var den tredje på fem år.

LETER: Luftambulansen søkte i ettermiddag etter kvinnen som skal ha falt ned i Vøringsfossen.
  • Christian Nicolaisen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Klokken 13.44 ringte en fremmedspråklig person inn til AMK og meldte om at en kvinne hadde falt utfor Vøringsfossen. Klokken 15.18 fant forbigående turister kvinnen liggende i juvet, i bunnen av fossen.

Kvinnen er nå identifisert som en russisk turist i 50-årene. Operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt Janne Steimler Sætre bekrefter overfor BT at kvinnen nå er fløyet ut med redningshelikopter.

— Alt tyder på at dette var en fallulykke. Etter de opplysningene vi har, var hun sammen med andre da ulykken skjedde, sier hun.

Funnet av turister

Ifølge operasjonslederen bringes kvinnen først til Eidfjord, før hun fraktes til Bergen, hvor det vil bli foretatt obduksjon.

BTs journalist på stedet melder at kvinnen skal ha blitt funnet av fire tyske turister og et norsk par, som gikk tur i området. Kvinnen skal ikke ha vært sammen med dem i utgangspunktet.

Harald Midtbø.jpg

Harald Midtbø (bildet), som gikk tur i området, forteller at en utenlandsk turist gjorde ham oppmerksom på at en kvinne befant seg i vannet.

— Jeg sprang til og kunne konstatere at personen var død, sier Midtbø, som umiddelbart tok kontakt med redningssentralen.

Sammen med en av de tyske turistene fikk Midtbø personen opp av vannet.

Dødsulykke i 2011

I 2011 døde en 61 år gammel kvinne da hun falt 100 meter utfor den samme fossen. Ulykken skjedde da mannen hennes skulle ta bilde av henne med juvet og fossen i bakgrunnen.

FUNNET: Det var nedenfor dette området ved Vøringsfossen kvinnen skal ha blitt funnet.

Politiet var fremme ved ved Vøringsfossen ved 15-tiden søndag. Da var kvinnen ennå ikke funnet. Luftambulansen startet søk i området.

Det er et stort antall utenlandske turister i dette området.

— Vi la ikke merke til noe spesielt før ambulansen kom og senere dro igjen. Etter det vi vet skjedde ikke ulykken ved utkikkspunktet hos oss, men dette er litt uklart foreløpig, sier daglig leder Erik Garen ved Fossli hotell ved Vøringsfossen.

Også i 2009 skjedde en lignende dødsulykke. Da omkom en russisk bussjåfør etter å ha falt i fossen, som kun delvis er sikret med gjerder.

Sikringsarbeid i gang

Ordfører Anved Johan Tveit i Eidfjord kommune sier til NTB at arbeidet med å sikre utkikkspunktene skal settes i gang i løpet av 2015. Målet er ikke å sikre hele området, men kun noen av utkikkspunktene. Noen av disse skal det settes gjerder rundt, andre vil bli sikret gjennom andre konstruksjoner.

— Siden i fjor har vi skiltet området bedre. Men turister må vise aktsomhet og være obs, for man vil aldri klare å sikre norsk natur fullstendig, sier Tveit.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Herfra falt kvinnen utfor stupet

SØKER: Det er i dette området redningsmannskapene og politiet søkte etter kvinnen.
BT anbefaler

Politiet rykket ut til melding om mishandlet gutt (7). Nå får betjentene oppfølging.

– Politifolk er også mennesker. De har følelser de også, sier politistasjonssjef Lars Morten Lothe.

LES SAKEN