Fengslet i fire uker

Politiet mener 32-åringen brøt seg inn i leiligheten, drepte Monika og forsynte seg med verdigjenstander.

Publisert Publisert
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

I ettermiddag ble den drapssiktede 32-åringen varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud av Bergen tingrett. Han er også ilagt såkalt medieforbud. Den drapssiktede mannen var ikke selv til stede i retten. Han skal være for syk til å møte, og blir tatt hånd om av helsevesenet.

I RETTEN: Politiadvokat Asbjørn Onarheim.

I RETTEN: Forsvarer Fredrik Verling

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, og kjennelsen er unntatt offentlighet.

Advarer mot forhåndsdømming

Forsvarer Fredrik Verling advarer etter møtet mot å trekke forhastede slutninger om hans klient.

— Det er grunn til å være litt forsiktig med forhåndsdømmingen av min klient. Jeg har en klient som skal etterforskes. Jeg registrerer at media og andre konkluderer med at etterforskningen har feilet, og med det indirekte at min klient er skyldig. Vi er ikke der i dag at saken er løst.

Forsvareren har ennå ikke fått diskutert detaljer i saken med 32-åringen.

— Det hadde ikke noe for seg å fortsette avhøret av min klient på grunn av hans helsetilstand. Jeg har ikke vært i møte med ham i dag, men en lege har vurdert det slik at han ikke er i stand til å møte i fengslingsmøtet selv.

Mobilen var borte

32-åringen er siktet for drap på Monika Sviglinskaja og for innbrudd og tyveri fra leiligheten der åtteåringen bodde med sin mor.

Smykker, ringer og andre verdigjenstander manglet fra leiligheten da jenten ble funnet død.

Det gjorde også Monikas mobiltelefon. Moren fikk en rekke anrop fra datterens mobiltelefon den aktuelle dagen, mens datteren var syk og alene hjemme fra skolen. Da moren kom hjem og fant datteren død, var telefonen borte.

Les også

Her er Facebook-meldingen politiet lot ligge

I februar 2012, fire måneder etter at Monika Sviglinskaja (8) ble funnet død, mottok moren Kristina en melding på Facebook fra en ukjent avsender. I meldingen nevnte avsenderen blant annet flere av gjenstandene som var forsvunnet fra leiligheten.

Ba aldri om Facebook-info

Politiet sendte aldri en formell anmodning til Facebook om å få informasjon om avsenderen.

Et av de ubesvarte spørsmålene etter Monikas død, har vært det knuste vinduet i inngangsdøren til leiligheten. Verken moren eller etterforskeren som tidligere i år slo alarm, mente det ga noen mening at åtteåringen selv skulle gjort dette.

Nå legger politiet til grunn at 32-åringen har knust glasset, og deretter tatt seg inn i leiligheten.

32-åringen har ifølge politiet nektet for å ha noe med Monikas død å gjøre. Det første forsøket på å avhøre ham ble imidlertid avbrutt, og han har ikke blitt konfrontert med politiets DNA-funn som knytter ham til åstedet.

Publisert

SIKTET: Politiet ber om at 32-åringen blir fengslet i fire uker.