Ber Hagen si unnskyld til familien

Får refs fra politiadvokaten i drapssaken.

KREVER BEKLAGELSE: Politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt.
  • Liv Solli Okkenhaug
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Det har stormet rundt Carl I. Hagen (Frp) etter at han skrev på sin Facebook-side at den rødgrønne regjeringen har drapet på Anja Weløy Aarseth på samvittigheten.

Les også

«Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet»

— Uverdig

I forbindelse med fengslingsmøtet i Ålesund i formiddag, kommenterte politiadvokat Yngve Skovly Hagens melding slik, ifølge Dagbladet:

— Vi har fått med oss disse uttalelsene. Det er uverdig å gjøre forsøk på å slå politisk mynt på denne saken.Rette vedkommende bør være så stor at han gir en unnskyldning til familien, sier Skovly.

BEKLAGER IKKE: Carl I. Hagen

Carl I. Hagen selv sier til NRK at han ikke vil følge oppfordringen fra Skovly om å be om unnskyldning.

— Dette er en politimann, som snakker på vegne av seg selv, og hvilken partipolitisk tilknytning han har og hva han stemmer kommer da inn i bildet. Han får selvsagt ingen unnskyldning for at jeg som politiker kommer med uttalelser, sier Carl I. Hagen til NRK.

- I affekt

Slik lød Facbook-meldingen, som Hagen slettet kort tid etter at den ble publisert onsdag kveld:

«Hører på NRK TV at den siktede i Anja-saken er tidligere straffedømt, senest i januar i år. Hvorfor i all verden satt han ikke inne. Hadde vi hatt en skikkelig regjering med nok fengselsplasser og skikkelige dommer ville han sittet inne og Anja ville vært i live. Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet. Jeg gremmes!»

— Jeg la ut Facebook-meldingen i affekt og raseri. Det er en uheldig spissformulering og derfor trakk jeg den tilbake etter anmodning fra partifeller, sa Hagen til Aftenposten torsdag.

Meldingen har skapt sterke reaksjoner blant politikere i innspurten på valgkampen. Partileder Siv Jensen var fornøyd med at hennes forgjenger slettet meldingen.

— Det er en vanskelig sak, med følelser og engasjement. Jeg er glad for at han trakk den meldingen, som var skrevet i affekt. Men vi kan ikke slutte å diskutere justispolitikk på grunn av en slik tragisk hendelse, sa hun til NTB torsdag.

NB! I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at Hagen ba familien Aarseth om unnskyldning, slik Dagbladet opprinnelig skrev. Dette viste seg å være feil. Hagen har etter at artikkelen ble publisert understreket at han ikke ber om unnskyldning. Hans beklagelse baserte seg på en forutsetning om at det var Anja Weløy Aarseths familie som hadde reagert på uttalelsene hans. Familien har ifølge bistandsadvokat Einar Råen ikke ønsket å kommentere Hagens Facebook-melding.

Publisert
BT anbefaler

Her strømmer de på for å gjøre gratiskupp: – Vi hadde ikke forventet så mange folk

Køen av unge mennesker strekker seg flere hundre meter i solskinnet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Kampsportinstruktør siktet for seksuell omgang med tenåring. –Det kan være flere fornærmede.

  2. – Vi slipper litt billigere unna

  3. – Det er et voldsomt press i Brann. Mye verre enn folk kan forestille seg.

  4. I det stille har 79-åringen bygget opp en av byens største bedrifter. – Beste noensinne.

  5. Store forskjeller mellom kommunene. Her får innbyggerne billigere strøm.

  6. Lønner det seg fortsatt å kjøre elbil? Hurtiglading kan være dyrere enn bensin.