- Brannen kan ha startet i en grill

Politiet har nesten ingen tips eller spor etter at Viggohytten brant ned til grunnen. Interessegruppen Viggohyttens venner har startet egen etterforskning, og tror brannen kan ha startet i en forlatt engangsgrill.

Publisert Publisert

Viggohytten brant ned natt til 16. juli. Både politiet og interessegruppen Viggohyttens venner jobber nå med å finne brannårsaken. Foto: Helge Sunde / 2211-tipser

  • Baste Fanebust
  • Marie Misund Bringslid
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Det er veldig trist for oss, og vi vet fremdeles ikke hva som har skjedd, sier Karsten Svendsen i Viggohyttens venner, interessegruppen som til vanlig vedlikeholder Viggohytten.

Natt til 16. juli brant den 80 kvadratmeter store hytten ned til grunnen, uten at noen la merke til det. Dagen etter ringte en turgåer til Svendsen å fortalte at hytten var borte.

— Da vi kom til stedet var det bare stein igjen, sier Svendsen.

Kan ha vært etterlatt grill

Viggohyttens venner har de siste ukene samarbeidet med politiet for å finne ut av årsaken til brannen. Svendsen forteller at det ikke har vært noen fra interessegruppen på hytten i dagene før brannen, og at den heller ikke har vært utleid.

— Hytten hadde heller ikke strøm, så vi mistenker at noen har tent på hytten, sier han.

Etter brannen fant politiet slåen på døren, som viste at døren var låst og ikke brutt opp. I det som var forgangen til hytten fant de en grillrist.

— Det kan tenkes at noen har brukt en engangsgrill der inne, og gått fra den. Så har den blusset opp igjen, sier Svendsen.

Naturlig å tro på brannstifter

Politiet er ikke ferdige med etterforskningen av brannen. De har for øyeblikket en etterforsker som ser på saken.

— Det som skjer i denne saken nå er at vi har et vitne skal innkalles til avhør. Det dette vitnet forteller vil eventuelt kunne gi oss spor som kan ta oss videre i saken, forteller politiførstebetjent Kjersti Hitland Opdahl.

Hun er sjef for etterforskningen og sier det har vært en vanskelig sak å jobbe med så langt.

— Vi har nesten ikke fått inn noen tips, og det kan nesten se ut som om ingen har fått med seg at brannen fant sted, sier Opdahl.

Ifølge henne er det naturlig å tro at brannen er påsatt, men politiet har foreløpig ikke har funnet noen konkrete spor som tilsier dette.

Gjenbygges til jubileet

Viggohytten ble bygget i 1915, og har siden den gang hattflere perioder med forfall og påfølgende rehabilitering. Hytten slik den er kjent i dag ble åpnet i 1998, etter en periode med forfall på 80-tallet. Det er et populært turmål, og har vært åpen for publikum hver søndag fra september til juni.

Viggohyttens venner er fast bestemt på å bygge opp igjen hytten til Viggoklubbens 100-års jubileum neste sommer.

— Vi er i samtaler med forsikringsselskapet nå, og håper å få fortgang på byggeprosessen. Målet er at hytten skal være oppe igjen til jubileet, sier Svendsen og forteller at mange dugnadstimer er blitt lagt ned i vedlikehold og drift av hytten.

— Vi har ingen planer om å gi oss. Hytten er blitt veldig mye brukt av turgåere og barnefamilier og det er mange som savner den. Nå vil vi gjøre alt for å få den reist igjen så raskt som mulig, sier han.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Stolte Viggo-karer på Bryggen