Mann (50) siktet for drap

En kvinne (35) døde etter at hun skal ha blitt knivstukket av en bekjent i Fyllingsdalen lørdag kveld.

Publisert Publisert

RASKT PÅ PLASS: Politiet kom til åstedet i løpet av kort tid og pågrep like etter en mann (50). Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

  • Einar Aarre
  • Frode Buanes
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Kvinnen ble erklært død på stedet, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes ved Hordaland politidistrikt.

Politiet fikk kl. 23.43 melding via AMK om at en kvinne var knivstukket. De to bodde sammen i huset, som er delt opp i flere hybler. De to bodde på hver sin hybel. De er verken i familie eller hadde et forhold til hverandre, ifølge politiet.

Politioverbetjent Lars Morten Lothe i Hordaland politidistrikt bekrefter at den drepte kvinnen er fra Etiopia, mens den siktede mannen er 50 år og har dansk statsborgerskap.

— Mannen er siktet for forsettlig drap, og avhør vil bli gjennomført i løpet av dagen. Det er nå altfor tidlig å si noe om motiv, sa Lothe ved 08-tiden søndag.

Politiet skal ha tatt beslag i en kniv som de mener kan være drapsvåpenet.

— Vi har funnet og tatt beslag i en kniv, men kan ikke med sikkerhet si om det er denne kniven som ble brukt, sier Lothe til VG.

Forsvarer Kaj Wigum sier at han ennå ikke har snakket med sin klient. Han kan derfor ikke kommentere hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

Vitne: - Hørte skrik

Andreas Mulvik var lørdag kveld på besøk på andre siden av veien fra der kvinnen døde.

— Vi hørte noen skrik først fra utsiden av huset, så vi gikk ut. Da var det en mann som stod ute i veien og skrek. Han virket veldig opprørt.

Senere skal en annen mann ha kommet ut.

— Det var han som ringte politiet, sier Mulvik.

Etter kort tid kom politiet til stedet. Ifølge Mulvik hentet politiet da ut en mann fra huset og plasserte ham bak i en av politibilene.

Så bil komme

BT var natt til søndag i kontakt med flere personer fra det etiopiske miljøet som hadde samlet seg utenfor boligen hvor kvinnen døde.

FORTVILELSE: Flere personer fra det etiopiske miljøet kom til stedet etter at en kvinne ble stukket til døde lørdag kveld. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

En kvinne BT har snakket med kom til stedet like etter politiet.

— Da var det ganske udramatisk, med unntak av politibilene. Så kom det en bil som kjørte opp på fortauet, og en mann steg ut. Samtidig var det en kvinne som gråt i eller ved huset, og mannen sa «it's ok, it's ok»

Sendte luftambulanse

Politiet rykket ut med fem enheter, pluss en innsatsleder.

— Vi var der ute kjapt og fikk kontroll på en mistenkt mann, sier Eidsnes.

— Det skal ha vært flere andre til stede. Meldingen gikk ut på at det var ukjent om gjerningsmannen fremdeles var på stedet, forteller hun.

Luftambulanse ble også sendt ut. Kl. 00.10 ble kvinnen erklært død.

Bevæpnet politi

Ettersom det var meldt om knivstikking og den antatte gjerningsmannen kanskje fremdeles befant seg i huset, var politiet bevæpnet.

Ifølge Eidsnes var det i utgangspunktet meldt at det var fire personer i leiligheten, inkludert den pågrepne og den avdøde kvinnen.

Politioverbetjent Lothe forteller at det er uklart hvor mange som var til stede da kvinnen ble stukket, og hvem som har kommet til i ettertid.

— Vi tok inn alle som var på stedet og vil avhøre dem. Så langt har vi konsentrert oss om å snakke med vitner. Vi har også startet innledende tekniske undersøkelser, og fortsetter med disse nå, sier Lote.

50-åringen ble pågrepet uten dramatikk, og det er ikke snakk om rus.

STORUTRYKNING: Bevæpnet politi rykket ut til Fyllingsdalen. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. HRS med advarsel: Ikke dra på sjøen i dag

  2. Stjal respirator og medisinsk ustyr for barn fra luftambulansen

  3. Dette synet møtte Rune da han løftet overmadrassen på hotellet i Bergen

  4. – Vaktene truet med utkastelse hvis vi ikke holdt større avstand

  5. WHO hyller Sveriges koronakommisjon

  6. Jeg husker frokostene hos pappa annenhver helg