Ulykken skjedde på riksvei 7 like sør for Gol i Hallingdal natt til søndag. En kvinne i 20-årene mistet livet, mens en kvinne i 30-årene ble alvorlig skadet og sendt til Ullevål sykehus med luftambulanse.

Politiet i Hallingdal opplyser mandag at kvinnen som ble alvorlig skadet i ulykken opprinnelig er fra Os i Hordaland, mens den omkomne kvinnen opprinnelig var fra Bærum.

— De flyttet fra Os til Hallingdal i fjor høst, sier Odd Halvard Seterdal, innsatsleder i Nordre Buskerud politidistrikt.

De pårørende er varslet.

Nabo hørte smellet

Ingen andre kjøretøy var involvert i utforkjøringen. Politiet vet foreløpig lite om årsaken til ulykken.

— Det var ingen vitner til ulykken. Vi ble varslet av en kvinne som bor like ved ulykkesstedet, som hadde hørt et smell og gått ut for å sjekke, sier Seterdal.

Det skal ikke ha vært dårlige vær- og føreforhold da ulykken skjedde.

— Det var såvidt kuldegrader, men ikke glatt. Bar vei og god sikt. Det hadde vært dårlige forhold på fjellovergangene, men nede på ulykkesstedet var det gode kjøreforhold, sier innsatslederen.

Søndag gjorde ulykkesgruppen til Statens vegvesen tekniske undersøkelser på bilen og ulykkesstedet.

— Noen spor i veibanen kan fortelle oss litt om det som har skjedd rett før utforkjøringen. Vi har gjort undersøkelser selv, og jobber nå med taktisk etterforskning mens vi avventer rapporten fra Vegvesenet, sier Seterdal.

Traff stubber og trær

Politiet fikk melding om utforkjøringen, som skjedde ved Engene like ved kommunegrensen til Nes, klokken 00.50 natt til søndag.

— Det var to personer i bilen som kjørte av veien. Bilen traff noen stubber og nedkuttede trær før den stanset, sa operasjonsleder Tom Richard Jansen i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB søndag.

Veien forbi ulykkesstedet ble åpnet for trafikk ved 03-tiden natt til søndag.