Det er ikke alle som reiser til fjells i vinterferien. Ved splitter­ nye Amalie Skram videre­gående skole er det full fart og revyøving hver eneste dag hele friuken gjennom.

- Skolen vår har over tusen elever, og flere enn 160 av disse ønsket å delta på revyen. Det var jo altfor mange, men etter ­auditionrunder og opprettelse av forskjellige arbeids­grupper, ­landet vi på rundt 60. Vi ­begynte revyplanleggingen i oktober i fjor, men kom ikke ordentlig i gang før i desember. Likevel kommer vi fint i mål til premieren, fredag 6. mars. Vi er en god gjeng, sier revysjef Sarah Abel (18).

Samarbeid viktig

Det er viktig at folk har det gøy. Og en revy gjør at samholdet på skolen blir bedre, mener revy­sjefen. Hun lar seg slett ikke dupere av å ha så mange elever å forholde seg til.

- Jeg bodde ett år i USA. Der opplevde jeg at store elevkull fint kunne samarbeide med både revyer og andre arrangementer. Det har jeg overført til ­Amalie Skram, og det går helt fint, sier 18-åringen fornøyd.

Nytt skolebygg

Amalie Skram videregående ligger vegg i vegg med svømme­anlegget ADO Arena, ved Store Lungegårdsvannets bredd. Innvendig er skolen preget av store, lyse fellesområder — der elevene kan spille bordtennis og innebasket eller bare «henge» i sofagrupper og myldreområder.

- Jo da, vi har fått et flott skolebygg, som allerede føles innbodd, sier Abel.

Selv gikk hun sitt første videre­gående år på BHG, andre året tok hun i USA.

- Og nå går jeg her, sier avgangseleven fornøyd, slår ut med armene og tar en aldri så liten piruett av pur energisk lykke.

Som en TV-sending

Skolens aller første revy har den humørfylte gjengen kalt «Dagsrevyen».

Humor er kjempe­viktig når man skal lage skolerevy. - Sarah Abel, revysjef

- Vi synes det passer godt, rett og slett fordi revy er en del av ordet og fordi vi har laget den som en slags TV-sending. I tillegg har vår aldersgruppe den for­delen at vi skjønner både barne-, ungdoms- og voksen­humor. Og humor er jo kjempeviktig når man skal lage skolerevy, sier hun.

Den vesle energibunten viser vei gjennom etasjene. Smetter innom store klasserom, der elevgrupper sitter opptatte med revyarbeid av ymse slag. Alle steder spør hun om det går bra, før hun fyker videre til neste gruppe.

- Med så mange mennesker involvert, sier det seg selv at jeg måtte sette ned egne grupper for de forskjellige gjøremålene - med egne ledere for skue­spillerne, kostymer, kulisser, sang og musikk, PR og så videre. Deretter er det viktig at alle tør å si sin mening til meg. Og så kan jeg utføre såkalt konstruktiv kontroll, sier revysjefen.

Ønsker fulle hus

- Jo da, vi har full kontroll og har målet i sikte. Nå gleder vi oss bare kjempemasse til premieren, sier Helene Mauritzen (18) fra kostyme - travelt opptatt med å lage en himmelblå samehatt i papp.

- Revyen spilles i skolens ­auditorium og er åpen for absolutt alle. Premieren er 6. mars og deretter spiller vi hver dag fra mandag 9. til og med fredag 13. mars. Da håper jeg folk kjenner sin besøkelsestid, sånn at vi får fulle hus. For det fortjener virkelig denne gjengen her, sier Abel.

FINGERFERDIGHET: Kostymeavdelingen har travle dager. Her prøver Anna Arntsen (18) sauekostymet til sauen Målfrid, mens Synne Øst­gulen (18, til v.) og Tina Sture (18) følger nøye med på om knappen passer under haken.
BLUSH: Sminke må til om man god revyspiller skal bli. Noe er forært fra Vita, noe fra revyspiller Ingrids sjenerøse mamma.
TAKK: Revysjef Sarah Abel (18) er en dyktig koordinator og gjør en stor jobb for å samle troppene til revyinnsats. Her får hun en velfortjent rød rose, som takk for innsatsen fra elevrådsstyremedlem med ansvar for revy, Bjarte de Presno Borthen (18).