- Det har vært en svært ryddig prosess, og vi ser ingen problemer med å bli ferdig med Oppveksttunet til den gitte tidsfristen, sier Bjørn Heimdal, daglig leder i Constructa AS. Torsdag i forrige uke vant han anbudsrunden mot fem andre entreprenører.

Starter i vår

Rivearbeidet ved Møhlenpris skole skal etter planen starte i mai. På det meste vil det være mellom 70 og 80 personer i arbeid på skolen.

- Kommunen har vært svært grundig i prosessen med valg av entreprenør. Ifølge representanter fra kommunen kommer bygget til å stå klart ved årsskiftet 2016/2017, sier Heimdal. Entreprenøren har erfaring med å rehabilitere gamle bygg og har tidligere hatt jobben med Krohn­engen skole.

Beboerne i området har over lengre tid etterlyst arbeidene på Møhlenpris skole. Det er nå to år siden elevene ble flyttet til en midlertidig brakkeskole ved Sydneshaugen.

— Noe å glede oss til

- Nå er vi i gang, og vi har virkelig noe å glede oss til. Jeg er sikker på at naboer i området kommer til å synes det er kjekt at byggearbeidet endelig kommer i gang. Skolen har stått tom veldig lenge. Akkurat nå ser det veldig forfallent ut, men det er opprinnelig en veldig fin skole. Resultatet kommer til å bli en praktskole, sier Jarle Kvalvik, direktør for etat for utbygging i Bergen kommune.

En lang prosess

Direktøren har ventet halv­annet år på å få de endelige reguleringsplanene. Bystyret skal behandle forslagene 28. mai.

- Da får vi forhåpentlig godkjent planene rent fysisk. Vi ser ingen grunn til at de ikke skal bli godkjent. Det har vært en del runder på dette, med tanke på brannen i vinter og trafikksituasjonen. Om alt går etter planen så starter rivingsarbeidet i slutten av mai/begynnelsen av juni, sier Kvalvik.