Torstein Hagen siktet i cruise-saken

Cruisereder som ga hundretusener i gaver vil forklare seg for politiet.

SLORSLÅTT: Det var både fest og fyrvekeri da «Viking Star» ble døpt i Vågen 17. mai. Skipet er eid av rederiet Viking Cruises, hvor Torstein Hagen er eier og styreleder. Trude Drevland er skipets gudmor. Eirik Brekke

For tre uker siden ble havnesjef Inge Tangerås og bergensordfører Trude Drevland siktet for grov korrupsjon i den såkalte cruise-saken.

Nå er også reder Torstein Hagen siktet av politiet, får BT bekreftet. BA meldte først om saken.

Rederiet Viking Ocean Cruises skriver i en pressemelding at de vil samarbeide med politiet.

Skipet «Viking Star» ble døpt i Vågen til stor festivitas på 17. mai. I etterkant har korrupsjonssaken mot havnesjefen og ordføreren blitt rullet opp.

Kommentar:

Les også

En helt nødvendig prosess

«Viking Ocean Cruises er trygg på at selskapet ikke har gjort noe lovstridig i denne saken», skriver rederiet.

Ba om tjeneste

Videre, skriver de, har rederiet «ikke hatt noen økonomiske fordeler i denne saken. Dette vil vi tydeliggjøre overfor Hordaland politidistrikt».

Samtidig ba Hagen i august i fjor Drevland om en tjeneste: Å skrive til Norsk internasjonalt skipsregister (NIS) om det var mulig å få skipet registrert i Norge.

Tidligere har Hagen selv uttalt at det finnes økonomiske grunner til å få skipet registrert som norsk.

Les også:

Les også

Fem punkter som oppsummerer Drevland-saken

— Og så er det ingen hemmelighet at markedsføringsmessig er det bedre at det står Bergen heller enn Monrovia i hekken, sa Hagen til BT i den første saken om hvordan «Viking Star» skulle bli bergensk.

Det ble gitt flere gaver av ulik verdi fra Hagens selskap til bergensordføreren og havnesjefen:

Planlegger flere norske skip

Påtaleansvarlig Hedvig Moe Øren i Hordaland politidistrikt sier at hun ikke vil avkrefte eller bekrefte om Hagen er siktet.

— Jeg kan bekrefte det Viking Cruises skriver, at vi ønsker å innhente forklaringer i saken. Torstein Hagen er en av dem vi ønsker å snakke med, sier Øren.

Torstein Hagens advokat sier at han ikke er kjent med siktelsen.

— Vi er ikke kjent med noen siktelse, sier Bjørn Stordrange til NTB. Til BT skriver han i en tekstmelding at han ikke vil kommentere saken utover pressemeldingen rederiet har sendt.

Les også:

Les også

Politiets gransking av Drevland åpnet og lukket samme dag

Rederiet skriver at de planlegger å døpe flere skip i Norge og at de ønsker at flere av deres skip skal seile under norsk flagg.

Viking Ocean Cruises er et nytt kapittel i Hagens portefølje. Viking har i en årrekke vært ledende på elvecruise i Europa.

«Viking Star», som ble døpt i Bergen på 17. mai, er selskapets første havgående skip.

Skipet ligger for øyeblikket ved kai i Aten.

Les også: