Rundt 20 evakuert etter brann ved restaurant i Bergen

Brannen skal ha startet på kjøkkenet til restauranten Brazil Churrascaria i Bergen sentrum.

Brannvesenet er på plass i Vaskerelven, der restauranten Brasil ligger i krysset Vaskerelven og Olav Kyrres gate. Foto: Øyvind Lefdal Eidsvik

  • Øyvind Lefdal Eidsvik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Vest politidistrikt meldte litt etter midnatt at det var brutt ut brann ved restauranten Brazil Churrascaria i Olav Kyrres gate i Bergen sentrum.

Et tyvetalls personer ble evakuert til et nærliggende hotell.

Fem av de evakuerte er beboere på adressen i Olav Kyrres gate, de resterende er ansatte på restauranten, ifølge politiet.

Startet på kjøkkenet

— Det ser ut som brannen har startet på kjøkkenet. Så er det spredning via ventilasjonsanlegget, sier operasjonsleder Lars Geitle til BT.

Det skal ikke være snakk om alvorlige skader på noen av de evakuerte personene.

SPERRET AV: Politiet sperret etter midnatt, natt til søndag, av området rundt Vaskerelven i Bergen sentrum. Foto: Guro Holm Bergesen

Sperret for trafikk

Vaskerelven og deler av Olav Kyrres gate var sperret for trafikk mens slukningsarbeidet pågikk. Vaskerelven er del av den såkalte lysløypen i Bergen sentrum, med atskillige restauranter og barer. Det er dermed ganske mange folk i området.

VED RESTAURANTEN: Bildet ble tatt i 00.20-tiden, natt til søndag. Politiet melder at brannen skal ha startet på kjøkkenet, og deretter ha spredt seg via ventilasjonsanlegget. Foto: Thomas Detit Kilvær

Før midnatt

Les også

brant det også på et kjøkken i Lønborglien

i Bergen. I tillegg har brannvesenet også vært i Bergen fengsel lørdag kveld, der en brann var påsatt i en madrass på en celle.

I 02.30-tiden fikk brannvesenet også

Les også

melding om en overtent enebolig på Voss

.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Enebolig i Os brant ned til grunnen, 19 personer evakuert

  2. Ble aldri varslet om drapsmannens dommer

  3. - Bundet, voldtatt og frastjålet bankkort

  4. Brann på kjøkken i Bergen

VED RESTAURANTEN: Bildet ble tatt i 00.20-tiden, natt til søndag. Politiet melder at brannen skal ha startet på kjøkkenet, og deretter ha spredt seg via ventilasjonsanlegget. Foto: 2211-tipser

BT anbefaler

Hun er gift, har to små barn og god jobb. – Mitt problem er at jeg blir for sint på barna.

Kvinnen i 30-årene er akademiker med en ansvarsfull stilling. Hun er gift og mor til to små barn. Og: Hun har et alvorlig problem hun ikke snakker høyt om.