44-åring dømt for 71 lovbrudd

16 ganger brøt mannen seg inn hos andre. Nå er 44-åringen dømt til fengsel i tre år.

Publisert Publisert

Nylig møtte mannen, som har store rusproblemer, i Bergen tingrett. Han tilsto alt han var tiltalt for. Fra oktober 2012 til mars 2015 begikk han innbrudd, kjørte i ruset tilstand, kjørte uten lappen, stjal andres båter og forsynte seg av penger under en innsamlingsaksjon.

I januar 2014 brøt han seg blant annet inn hos Universitet i Bergen og stjal fotoutstyr for 117.000 kroner. Sydnæs Bataljon fikk også besøk av ham. Buekorpset ble frastjålet spill og TV.

Utdanningsinstitusjoner, firmaer og privatpersoner ble også rammet av mannens handlinger.

Dømt tidligere

Totalt var han tiltalt for 70 lovbrudd og tilsto alt. Lovbruddene skjedde på Sørlandet og i Bergen.

«Det er vinningsforholdene, og særlig de 16 innbruddene som siktede domfelles for, som er de mest alvorlige overtredelsene, og som i hovedsak blir styrende for straffeutmålingen», heter det i dommen fra Bergen tingrett. To av innbruddene skjedde i privatboliger.

Mannen er dømt syv ganger tidligere.

Må betale 180.000

Ifølge dommen ville fire år fengsel vært riktig straff, men siden han tilsto alt, slapp han unna med tre år. I tillegg til å stjele for betydelige verdier, har han påført skader under innbruddsraidene.

Han er dømt til å betale rundt 180.000 kroner i erstatning til forsikringsselskap og firma.

Halvparten av straffen på tre år ble gjort betinget, blant annet fordi han tilsto, samt at mange av forholdene var gamle.

Publisert