Svigermoren skrev hemmelig lapp

«Ikke legg byrder på skuldrene til de som ikke vet». En lapp med denne teksten, skrevet av Dungs svigermor, gjør at politiet fortsatt tror familien i Krabbedalen har noe å skjule.

Publisert Publisert
  • Gordon Andersen
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Lappen ble funnet under ransakingen av de drapssiktedes enebolig i Krabbedalen i slutten av august. Lappen ble funnet i den delen av boligen hvor Dungs svigerforeldre bor.

Den mystiske lappens eksistens ble først kjent for pressen under den tredje fengslingen 21. september i år, da både ektemannen og svigermoren ble fengslet for fire uker. Da henviste tingrettsdommeren til lappen som et sentralt bevis for at svigermoren ble fengslet.

BT har tidligere skrevet om lappen og politiets teori om at den ble skrevet av svigermoren som et resultat av at familien visste at de var avlyttet.

Politiet mener familien kommuniserte med lapper og at de bevist nesten ikke brukte telefon.

Det er på det rene at Dungs svigermor har skrevet lappen. Men hun har også kommet med en forklaring på hvorfor den ble skrevet.

Vil analysere blekket

Svigermoren har forklart at lappen ble skrevet i forbindelse med en konflikt foran en familiefest i Kjøkkelvik i forbindelse med en barnedåp. Svigermoren mener hun på denne måten har forklart seg ut av den mistenkelige setningen.

Politiet er på ingen måte fornøyd med forklaringen, og har varslet overfor svigermoren at de vil analysere blekket på lappen for å kunne sannsynliggjøre om det kan være rimelig at lappen ble skrevet i forbindelse med denne festen som ble holdt en god stund i forveien av at Dung forsvant.

Inntil nylig har politiet forklart overfor BT at innholdet på lappen kan være noe av det mest sentrale i etterforskningen.

Politiinspektør Tore Salvesen vil ikke kommentere noe rundt lappen, men bekrefter at for dem er lappens innhold fortsatt like uavklart.

— Dette er noe av det vi ikke har fått nok svar på og som vi fortsatt ønsker at de siktede skal forklare seg om. Problemet den siste tiden er at de har nektet å forklare seg, sier Salvesen.

Trolig skrevet til sønn

— Hva synes dere om forklaringene som svigermoren har kommet med?

— Jeg vil ikke kommentere om forklaringen er god eller ikke. Det eneste jeg kan si er at vi ikke er ferdig med dette sporet, sier Salvesen.

Han vil ikke kommentere hvem lappen er skrevet til, men etter det BT forstår skal lappen være skrevet til en av de tre sønnene i familien, og at politiet mener svigermoren skal ha prøvd å instruere dem til å holde tett om det de vet.

Da lappen ble lagt frem som bevis for tingrettsdommer Beate Blom den 21. september, var den med på å danne grunnlaget for fengsling. Da Dungs svigermor og ektemann ble fremstilt for fengsling i går, ble resultatet et helt annet. Begge ble løslatt.

- Barna er drivkraften

Politiet argumenterte med at det var fare for forspillelse av bevis, noe dommer Beate Blom ikke var enig med.

Etter en samlet vurdering av alle momentene i saken, forkastet hun politiets begjæring om fengsling.

De to blir likevel sittende fengslet frem til Gulating lagmannsrett har behandlet politiets påkjæring.

— Vi må bare ta rettens avgjørelses til etterretning. Dersom dette blir resultatet etter at saken er behandlet av Gulating, så har vi en plan B, sier Salvesen.

Han mener det viktigste er at retten fortsatt gir politiet medhold i at det fortsatt er grunn til å mistenke svigermoren og ektemannen for å ha gjort noe straffbart.

— Det viser at vi er på rett spor og er den viktigste bekreftelsen vi trenger. Det som driver politiet i denne saken er tanken på barna som savner sin mor, sier Salvesen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Dungs foreldre får bli

  2. Vil sile aske i jakten på Dung

  3. Mystisk mobilkunde var politietterforsker

MYSTISK LAPP: Under ransakelsen av de drapssiktedes enebolig i Krabbedalen, fant politiet en lapp de fortsatt mener knytter familien til Dungs forsvinning. I går ble både svigermoren og ektemannen løslatt av Bergen tingrett, men begge må sitte fengslet frem til Gulating har behandlet kjennelsen. Foto: Bergens Tidende

BT anbefaler

På syv år prøvde Øystein fem jobber og tre utdanninger. Så traff han blink.

Alle tre valgte feil studier etter videregående. Slik løste de det.

LES SAKEN