Barnehageansatt tiltalt for grove overgrep mot syv gutter

En 32 år gammel mann er tiltalt for overgrep mot syv gutter i to barnehager i Bergen. Mannen risikerer forvaring.

Publisert Publisert

TILTALT: Mannen er tiltalt for overgrep mot syv barn i barnehager han arbeidet i her i Bergen.

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det er Statsadvokatene i Hordaland som har tatt ut tiltalen. Mannen er tiltalt for å ha voldtatt tre gutter og ha hatt seksuell omgang med to. Mannen er også tiltalt for seks tilfeller av seksuell handling.

Overgrepene skal ha skjedd i de to barnehagene i Bergen som han arbeidet i. Følgelig er han også tiltalt for å ha misbrukt sin stilling.

Les også

Mann pågrepet i barnehage i Bergen, siktet for voldtekt

Overgrepene mot de syv guttene skal ha pågått fra november 2012 til 16. april 2016. Da ble han pågrepet av politiet i den aktuelle barnehagen han arbeidet i. Et av barnas foreldre slo alarm etter noe gutten fortalte hjemme.

Les også

Du kan bli dømt for å voldta en du aldri har møtt

Kartlagt mannens historie

Flere av barna skal ha blitt misbrukt flere ganger, og flere av overgrepene har vart i mange måneder. En av guttene skal ha blitt misbrukt fra november 2012 til juli 2013. Barnas alder varierte, men det yngste var tre år.

FENGSLET: Mannen ble varetektsfengslet i april og sitter fortsatt fengslet. Her fra Bergen tingrett under fengslingsmøtet. Foto: ØRJAN TORHEIM

Les også

Kripos skal bistå etter at gutt (4) skal ha blitt voldtatt i barnehage

Statsadvokat Magne Sylta har tatt ut tiltalen.

– Det har vært gjennomført en grundig og god etterforskning. Vest politidistrikt har hatt hovedansvar, men har fått bistand underveis av Kripos, blant annet til såkalte tilrettelagte avhør. Prioriteringer og fremdrift har vært god. Tiltalen dreier seg om overgrep mot syv barn, sier Sylta.

Politiet har kartlagt de miljø mannen har hatt befatning med de siste årene og har gått helt tilbake til årene 2004 og frem til i dag, får BT opplyst.

– Det har også vært etterforsket opp mot idrettsmiljø i bergensområdet. Det er ikke funnet noe som indikerer at barn i disse miljøene har vært utsatt for overgrep, sier Sylta.

Les også

Barnehageansatt siktet for overgrep mot to barn

Mest mulig skjermet

Rolf Knudsen er bistandsadvokat for fem av de syv barna.

– Vi har mottatt tiltalen. Det er ikke store overraskelser her. Det er en alvorlig tiltalte som berører syv barn, mens han var ansatt i barnehager, Det generelle inntrykket er at saken er en enorm belastning for alle, men at de nå ser frem til å få en avklaring. Flere av barna har hatt behov for oppfølging i ettertid. Det er viktig at barna blir mest mulig skjermet, sier han.

Espen Børjesson representerer de to andre barna.

– Foreldrene deres er kjent med at tiltalen er tatt ut, og det har naturligvis vært en krevende periode for dem. De ønsker mest mulig skjerming av barna, sier han.

Les også

Hun skal lede jakten på spor i barnehagesaken

Ifølge Knudsen har statsadvokaten sagt at det skal settes av tre uker til saken i retten.

– Det er vanskelig å si når den kommer opp, men det skal holde hardt før sommeren, mener Knudsen.

FRA AVHØR: Advokat Beate Hamre fotografert etter at den nå tiltalte mannen var i avhør hos politiet. Foto: Per Lindberg

Filmer og bilder beslaglagt

For de alvorligste forholdene i tiltalen er det en strafferamme på 21 år.

Tiltalen mot 32-åringen er på fire sider. Statsadvokaten tar forbehold om å legge ned påstand om forvaring.

Mannen er også tiltalt for å ha vært i besittelse av minst 450 filmer og 4000 bilder som viser seksuelle overgrep mot barn.

Beate Hamre er mannens forsvarer.

– Jeg har ikke gjennomgått tiltalen sammen med min klient, og ønsker derfor ikke å kommentere den på nåværende tidspunkt, skriver hun i en melding til BT.

Publisert