Studentene trakk mot sjøen

– I slikt vær leses det best til eksamen utendørs, mener studentene Ine Sofie Taraldset og Ankur Bakshi Bajaj.

Publisert: Publisert:

PÅ SKUTEVIKSKAIEN: – Det ble for trist å sitte inne og se ut på det fine være, mener BI-studentene Ankur Bakshi Bajaj og Ine Sofie Taraldset. Foto: Tor Høvik

Solen skinner og bølgene skvulper ved Skutevikskaien. De to 23 år gamle BI-studentene er blant flere som ligger så lange de er og nyter påsken.

– Det ble for trist å sitte inne og se ut på det fine været, sier Ankur Bakshi Bajaj. I formiddag tok han bøkene under armen, og forflyttet seg fra leiligheten ved Sandvikstorget og til nærmeste sjøfront.

– Det er ikke så mange dagene til eksamen i mai. Det er mye å gjøre, men i dette været måtte vi bare ut, legger Taraldset til.

– Måtte dette været vare lenge, sier de.

Nesten 19 grader

Gradestokken nådde 18,8 varmegrader i Bergen langfredag. Det er varmt, selv om det har vært varmere dager tidligere denne våren.

Men sammenliknet med normalen, ble også langfredag en dag som liknet en god sommerdag. Normal gjennomsnittstemperatur i april i Bergen er 5,9 grader. Den kaldeste aprildagen som er målt i april i Bergen er fra 1913, da det en dag var minus 6,1 grader, opplyser vakthavende statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved ved Værvarslinga på Vestlandet.

TOK SEG EN LUR: Alexandra Matiakh (21) og Anastasia Sidorenko (24) fra Ukraina. Foto: Tor Høvik

Nyter vårværet

Mange valgte bypåske i det varme været langfredag. På en benk på Bryggen sover Alexandra Matiakh (21) og Anastasia Sidorenko (24). De to turistene fra Dnipro i Ukraina er slitne etter tur på Ulriken, og flere dager på reise til Gudvangen og Flåm.

– Det gode været i Bergen overrasket oss. Hjemme i Dnipro er det regn i dag, og kjøligere enn her, sier Anastasia Sidorenko.

De to er på tur sammen med fire andre kolleger fra et IT-selskap i Ukraina. På benken sitter de rygg mot rygg og dupper av i solskinnet. De venter på vennene som er på tur i Bergen sentrum.

– Det har vært en fantastisk reise i et fantastisk vær. Kanskje kommer vi tilbake, sier Alexandra Matiakh.

De nyter hvert sekund av vårværet. Nå har de en overnatting igjen i Bergen, før neste stopp blir Danmark.

FESTPLASSEN: Duer og måker fikk nok å spise på Festplassen langfredag. Foto: Tor Høvik

Sprer påskebudskap

På Festplassen mater barnefamilier duer og måker, mens misjonærer fra Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige holder stand med en stor tegning av Jesus. Mormonene fra USA minner om hvorfor langfredag og påsken markeres – at Jesus led, døde og sto opp fra de døde.

– Vi skal nå stå her de neste dagene og minne om hva påsken betyr. Vi har 150 medlemmer i Bergen, og mange vil høre vårt budskap, sier den 20 år gamle amerikanske misjonæren som under oppholdet i Bergen bærer navnet Eldste Putt.

MINNET OM JESUS: De amerikanske misjonærene fra Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige: Fra venstre Eldste Garrett (19), Eldste Putt (20) og John Glissmeyer (69). Foto: Tor Høvik

Vind og skyer på vei

Værvarslinga på Vestlandet melder at også lørdagen vil begynne bra, men ut på dagen begynner det å blåse med opp til liten kuling nord for Stord. Natt til søndag skyer det til, og vi kan regne med kjøligere vær og noen regndråper i løpet av søndagen.

– Men mandag blir det bedre. Solen kommer tilbake, og temperaturen stiger. Avslutningen på påsken blir fin, sier vakthavende meteorolog Aslaug Skålevik Valved.

Publisert: