Kolliderte på vei til påskefjellet

Familien kontaktet politiet da kjæresteparet ikke dukket opp på hytten til avtalt tid. De ante ikke at ungdommene lå alvorlig skadd på Haukeland universitetssykehus.

Publisert Publisert

GARD STEIROKEN ROSSLANDARNE HOFSETH

— Pårørende kontaktet politiet for å melde ungdommene savnet. Da bilen ble beskrevet, forsto vi at det var denne som hadde vært involvert i ulykken i Gudvangatunnelen, sier operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt.

Rødt lys

Den 18 år gamle gutten og hans 19 år gamle venninne var mandag kveld på vei fra Øygarden til Valdres. Her skulle de feire påsken sammen med familien.

Påsketuren endte forferdelig galt i Gudvangatunnelen i Aurland kommune. Ved 23.30-tiden dundret ungdommenes lille Mazda inn i fjellveggen.

— En trailersjåfør har forklart at han ble forbikjørt av bilen like før tunnelen. Han reagerte ikke på farten, sier lensmannen i Lærdal, Olav Teigen.

Da trailersjåføren nådde tunnelåpningen blinket den røde varsellampen.

— Han ringte vaktsentralen, og fikk beskjed om å kjøre sakte inn i tunnelen for å se hva som hadde skjedd. Etter fire kilometer fant han bilvraket, sier lensmannen.

Uvisst av hvilken grunn har 18-åringen mistet kontroll over kjøretøyet, kommet over i motgående kjørefelt, og kollidert med fjellveggen.

— Bilen traff en nødmeldingsboks. Det var denne som hadde utløst den røde blinken. Boksen sto i høyde med førerens hode, og dette kan være årsak til at skadene hans ble så omfattende. Sammenstøtet var så kraftig at boksen ble revet av tunnelveggen.

Luftambulanse

De to ungdommene satt fastklemt inne i vraket, men trailersjåføren rev opp den ene døren.

— Han klarte å holde frie luftveier på de skadde til ambulansepersonellet kom frem, sier Teigen.

Både fører og passasjer ble fløyet med luftambulanse til Haukeland sykehus. De får nå behandling ved intensivavdelingen.

Sykehuset opplyser at begge to har pådratt seg bruddskader. Tilstanden deres betegnes som alvorlig, men stabil.

Lensmann Olav Teigen kan foreløpig ikke si hva som er årsak til ulykken.

— Det er verken mistanke om promille eller spesielt høy fart. Vi har heller ikke funnet noe i veibanen som kan forklare dette. Bilen blir nå undersøkt for eventuelle tekniske feil, sier Teigen.

KNUST: Ungdommene fra Øygarden skulle på påskeferie da de sendt mandags kveld krasjet i Gudvangatunnelen. FOTO: BJARNE BÆKKEN

Publisert