Årets trenere er fra Bergen

Ingunn Gatland Jacobsen og Geir Egil Roe ble årets trenere på Friidrettsgallaen for jobben de har gjort med sønnen Martin Roe, tikjemperen.

Publisert: Publisert:

SAMMEN: Tikjemperen Martin Roe, samboeren Christine Lund, lille Lilli Roe (elleve måneder) og mor/farmor Ingunn Jacobsen utgjør teamet som skal få Martin til verdenstoppen i ti øvelser i friidrett. Foto: Jil Yngland

I år satte Martin Roe en rekke norske rekorder. Han hanket inn rekordhøye 8228 poeng i tikamp. Han satte rekord i lengde innendørs med 7,81. I syvkamp innendørs satte han rekord med 5951 poeng.

Lørdag kveld ble foreldrene Ingunn Gatland Jacobsen og Geir Egil Roe hedret for jobben de har gjort som trenere for sønnen. Under Friidrettsgallaen på Gardermoen ble de tildelt Årets trenerpris.

BT skrev nylig en lengre sak om friidrettsfamilien som samler seg rundt prosjektet «Martin Roe». Her kan du lese mer om innsatsen hele familien legger ned for at sønnen skal nå lengst mulig i friidrettskarrieren.

FIKK PRIS: Ingunn Gatland Jacobsen og Geir Egil ble tildelt prisen «årets trenere». Foto: Friidrett.no

Flere vinnere

Mor Jacobsen har hatt hovedansvaret for trenerjobben, men også mannen har hatt ansvar for deler av treningen. I juryens begrunnelse trekkes det frem at hun i mange år har vært trener i IL Fro, og fått frem medaljevinnere på alle plan i norsk friidrett.

«Hun har også vært en av kretsens trenere under kretsprosjektet de siste to årene og før det var hun ansvarlig for kretstreninger i kast. Uten Geirs medvirkning ville et slikt engasjement vært umulig», står det i begrunnelsen.

Forbilder

De to trekkes også frem som gode forbilder for andre trenere.

«De utviser en seriøsitet som kan være til etterfølgelse når det gjelder å følge opp utøverne. De er også engasjert i «Idrett uten alkohol» hvor Martin er en hjemlig frontfigur».

Publisert: