- Jeg ble lurt i en felle

Forretningsmannen tok til tårene i retten og sa han ble lurt i en felle. - Mot min vilje forsøkte hun å tilfredsstille meg, sa han om den prostituerte kvinnen han er tiltalt for å voldtatt.

Publisert Publisert

Den prostituerte kvinnen ble med mannen i drosje fra Bergen sentrum i desember i fjor. Han er tiltalt for å ha voldtatt henne. Foto: ARKIV

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Mandag startet straffesaken i Bergen tingrett mot forretningsmannen og familiemannen. Han risikerer flere år fengsel dersom han blir dømt. Han avviste at han hadde brukt makt mot den prostituerte kvinnen natt til 20. desember i fjor, og hevder selv at han er et offer i saken.

Kvinnen sier mannen truet henne med kniv og forlangte at hun skulle ha sex med ham uten at kondom ble brukt. Retten fikk høre to helt motstridende historier.

— Hørte mannsstemme

Mannen fortalte at han hadde vært på flere utesteder i Bergen den aktuelle kvelden og fått drosje utpå natten.

— På impuls bestemte jeg meg for å kjøpe sex. Jeg har sviktet familien min. Dette er ikke noe jeg er stolt over, sa han gråtkvalt i retten.

Han kom i kontakt med den prostituerte kvinnen i sentrum. Hun ble med ham i drosjen som tok dem til firmalokalene han disponerte. På veien var han innom en minibank og tok ut penger. Han fortalte at han betalte kvinnen 1000 kroner.

— Da vi kom frem og jeg skulle låse meg inn i huset, hørte jeg en mannsstemme på venstre side av meg. «Mister, we know you. Vi har et tilbud til deg, men vi trenger penger», sa forretningsmannen om stemmen som kom fra mørket noen meter unna.

- Jeg ble stiv av skrekk

Han forklarte at han fikk panikk, snudde seg, men så ingen andre.

— Jeg ble stiv av skrekk og veldig stresset. Jeg visste ikke hvor mange som var der og ba kvinnen gå, men hun sa at hun hadde et spesialtilbud til meg, og jeg måtte betale 5000 kroner ekstra. Jeg sa jeg hadde ikke penger, fortalte den tiltalte mannen.

Han mente stemmen i mørket tilhørte en mann som sto i ledtog med kvinnen. Han lot henne likevel bli med inn i lokalene. Han fant frem ekstra penger fra en frakk som han hadde på.

— Jeg reiser mye og har sedler i frakken, den er en reservekonto. Jeg ga henne penger, det var i hvert fall to 500-lapper og kanskje noen 200-lapper, sa den tiltalte mannen.

Bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs (t.v.) og aktor Benedicte Høgseth. Foto: PER LINDBERG

— Skiftet karakter

Han fortalte at kvinnen uten forvarsel tok frem et svart håndkle fra bagen sin. Ut fra dette falt noe ned på gulvet. Mannen mener at dette var en kniv som kvinnen plantet i lokalet hans.

— Hun skiftet karakter og begynte å tilfredsstille meg. Jeg kjente situasjonen som desperat og lot henne utføre sitt spill. I neste øyeblikk hørte jeg en mannsstemme rope at «jeg går». Jeg ba henne gå fra stedet og sa at jeg ikke hadde mer penger, fortalte han i retten.

— Det er første gang jeg hører om kniven og håndkleet. Du har ikke nevnt dette i avhør, sa aktor Benedikte Høgseth.

— Situasjonen var veldig traumatisk for meg. Jeg skjønte ikke at det var relevant da jeg ble avhørt. Jeg var satt ut i lang tid etter dette, sa mannen.

Mannen mente han var en tilfeldig julebordsgjest som ble lurt opp i en felle. Han sa at kvinnen tastet ivrig på mobiltelefonen sin i drosjen og mente at hun var i kontakt med andre for å rane ham.

- Mot min vilje

- Hvorfor hadde du sex med henne, spurte aktor.

— Da hun nektet å gå, forsøkte jeg å gå med på hennes spill og få det ut av verden, slik at jeg kunne få henne ut og komme meg hjem. Mot min vilje forsøkte hun å tilfredsstille meg under ganske dramatiske omstendigheter, svarte tiltalte.

Han sa at kvinnen gikk fra stedet og han låste dørene til bygget. Han ville vente en time før han gikk ut. Mannen fortalte at han var redd for at det sto folk utenfor og ventet på ham. Han sovnet.

Kvinnen forklarte tidligere på dagen at hun flyktet fra mannen som hun fryktet skulle drepe henne. Hun løp ut på gaten og fikk tilkalt politi. Flere patruljer kom til stedet. To av politimennene tok seg av kvinnen. En politimann som vitnet i retten forklarte at hun virket redd og preget. Kolleger av ham tok seg inn til mannen. Han lå og sov på kontoret.

— Jeg våknet brått av at det sto politi på kontoret mitt. Jeg tenkte at situasjonen var helt absurd. Her er man blitt ranet, og så var situasjonen snudd helt på hodet, fortalte mannen som ble kjørt til politiets fyllearrest.

Fortalte ikke sannheten

Der ble han sittende til neste dag. Han sa i retten at han mente politiet mørnet ham. Gråtende fortalte forretningsmannen om hvordan han ble fraktet til legevakten.

— Jeg kom dit i håndjern. Neste dag ble jeg avhørt. Anklagene var helt absurde, og er mot alt jeg står for. Jeg er veldig tydelig overfor omgivelsene mine at våpen løser ingenting.

— Hva sa du hjemme til din kone, spurte aktor.

— At jeg hadde blitt overfalt av noen personer ved kontoret mitt, svarte den tiltalte mannen.

Konen skal vitne

Han sa at han ikke fortalte sin kone om den prostituerte kvinnen før det ble tatt ut tiltale mot ham etter sommerferien. For familielivet ble dette en svært tung belastning.

I retten kom det frem at mannens kone hadde kontaktet politiet i høst etter at hun fikk vite at han var tiltalt.

— Hun var utenfor jobben min den aktuelle natten og så etter meg. Hun hørte stemmen min, at jeg ba kvinnen om å være så snill og gå, sa mannen.

Mannens kone er en av flere som skal vitne i straffesaken. Rettssaken avsluttes tirsdag.

Publisert