Vil stenge Strandkaien

Den såkalte «graveklubben» vil stenge Strandkaien til høsten 2011.

  • Jan Oklum
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Gaten skal graves opp for å legge nye rør til bossug og fjernvarme, i tillegg til utskifting av eksisterende vann— og avløpsrør.

Nå foreslår byråd Lisbeth Iversen å stenge gaten fra 1. juni i år til begynnelsen september 2011.

Forslaget skal behandles i byrådet 10. mars.

Jobbing døgnet rundt

Statens vegvesen har lagt en alternativ plan for trafikkavvikling, der trafikken hovedsakelig legges til Strandgaten og Chr. Michelsens gate.

— Fremdriften er ambisiøs, men byggherren har garantert denne. Fremdriften forutsetter blant annet døgnkontinuerlig arbeid, heter det i en pressemelding fra Iversen.

Hurtigbåtterminalen skal være åpen gjennom hele perioden, og det forutsettes at det skal være adkomst til alle butikker og andre eiendommer så lenge anleggsarbeidet varer.

Tar forbehold

Iversen tar forbehold om at planen bare kan gjennomføres hvis det er mulig å få jobben gjort på ett og et halvt år.

— Dersom det videre arbeidet viser at fremdriften ikke kan holdes, bør prosjektet ikke gjennomføres i denne omgang, sier hun.

Styringsgruppen for Bergensprogrammet har vurdert graving i Strandkaien flere ganger. Nå ønsker gruppen å slå to fluer i ett smekk, siden byggingen av den nye mathallen på Torget uansett vil føre til omlegginger i området.

Etter det bt.no forstår, kommer Strandkaien til å være stengt for gjennomkjøring frem til september neste år. Det gjenstår fortsatt en del detaljer i planleggingen, men graveklubbens ønske er at det skal være fremkommelig for transport i deler av gaten mens arbeidet pågår.

Slik er fremdriftsplanen:

  • Blomsterhandlere flyttes litt lenger ned på Torget. Dette skjer fra 18. mai 2010.
  • Strandkaien stenges for trafikk fra 31. mai 2010.
  • Klart for bygging av mathall 1. september 2010.
  • Hele Strandkaien åpnes for allmenn ferdsel den første uken i september 2011.
    Unngå køer! Få SMS-varsel når det oppstår køer eller veier må stenges i bergensområdet. Send BT TRAFIKK til 2077. Tjenesten koster to kroner per melding.

Hva mener du om trafikkstoppen? Si din mening her.

Publisert: