Kolbjørg Ødegaard har det praktiske ansvaret for streiken hos Utdanningsforbundet, og sier de ennå ikke har bestemt seg for dato for en ny opptrapping. Men de er klare til å gjøre det på kort varsel.

— Vi har planlagt for neste fase og er ferdige med det. Denne uken har vi hatt store arrangementer rundt i landet i forbindelse med streiken, og syns vi har fått nok

oppmerksomhet. Men om det nå blir nødvendig med en opptrapping, kan vi gjøre det på kort varsel, sier hun.

Rammer barnetrinnet

Ødegaard sier det i en eventuell opptrapping vil være fare for at også førsteklassinger blir rammet.

— Det blir stadig vanskelig for oss å skjerme de minste, og fra nå av kan vi ikke garantere det. Det er umulig for oss, et nytt streikeuttak vil merkes også på barnetrinnet, sier

Samtidig lever fortsatt håpet om at partene skal komme til en løsning. Da de gikk fra hverandre fredag kveld, opplyste de at målet er å ha en «avklaring» før utgangen av helgen. Lørdag har det ikke vært noen offisielle møter, men det er knyttet spenning til hva som vil skje når partene møtes igjen søndag.

Til VG har en ikke-navngitt kilde på lærersiden sagt at dersom partene ikke finner en løsning før skolene åpner mandag, risikerer de å få opinionen mot seg.

- Samme strategi som før

Ødegaard er selv deltakende i forhandlingene som nå foregår med KS. Hun kjenner seg imidlertid ikke igjen i media sin omtale av mandag som en D-dag, der partene må ha kommet til enighet.

— Vi følger bare situasjonen, og ser ikke på mandag som noen spesiell dag. Streiken som er blitt langvarig er alvorlig for elevene, og vi jobber for å finne en løsning. Men det forutsetter at motparten kommer oss i møte. Vi har ingen annen strategi nå enn før, sier hun.

BT lyktes ikke å få kontakt med KS forhandlingsleder Per Kristian Sundnes lørdag.

Fredag sa han at presset for å få til en løsning er større enn tidligere.

— Det er klart at det er vanskelig, ellers hadde vi løst det. Dette er en situasjon KS overhodet ikke ønsker for norske skoleelever og foreldre, sa han da.

Ved inngangen til helgen var over 7800 medlemmer i de fire lærerorganisasjonene i streik på landsbasis.

Støtter du streiken? Diskuter under: