Kvinne reddet ut fra Verftet

Beda Maria Johanson var innesperret av bølgene.

svp://31039

Torsdag ettermiddag fikk 110-sentralen i Hordaland melding om at en kvinne var stengt inne i Glasshytten på Georgernes Verft.

— Full storm

— Hun kommer seg ikke ut av bygget på grunn av store bølger, sa Ronny Karlsen, vaktkommandør ved 110-sentralen i Hordaland.

Brannvesenet rykket ut til stedet.

hytten.jpg ØRJAN DEISZ

— Det er full storm, jeg kommer verken ut eller inn. Bølgene slår oppover vinduene. Brannvesenet er her, men jeg vet ikke hvordan de skal få meg ut, sa Beda Maria Johanson, som driver Beda Glass på Georgernes Verft, tidligere i dag.

Brannvesenet jobbet også med å sikre gassflasker på stedet.

Sikret gassflasker

UTE: Beda Maria Johanson var stengt inne på Verftet. Vegar Valde

— Jeg har en gassovn med noen gassflasker som de er litt bekymret for. Jeg har det ok, jeg har vært ute en vinternatt før. Men jeg venter 30 gjester klokken seks, og jeg vet ikke hvordan de skal komme seg inn, sa Johanson.Klokken 15 meldte Brannvesenet at Johanson var reddet ut.

— Folk har vært inne og snakket med henne, og hun ble hjulpet ut ved hjelp av sikring og tau. Vi har også sikret gassflaskene, opplyser brannvakten til bt.no.

— Skummelt

Området der Johanson holdt til bærer tydelig preg av stormen. Deler av bryggen har rast ut, og mursteiner og planker er revet bort og ligger ut over plassen.

Johanson var i verkstedet sitt i Glasshuset og laget mat da uværet tok til i styrke. Da bt.no snakket med henne like etter redningsaksjonen var hun ved godt mot.

— Det slo bølger opp etter veggen og vinduene. Det var litt skummelt, men jeg ville fortsatt med å lage mat dersom ikke brannvesenet kom på døren, sier hun.

Sist det var like ille på Verftet var i 1994, forteller hun. Da skjedde det hun fryktet i dag, at høye bølger med drivved knuste vinduene i verkstedet.

— Jeg var ikke så bekymret først, men det var mye drivved i sjøen, og tanken på at vinduene kunne knuses og vannet begynne å fosse inn skremte meg.

Det var ikke Johanson selv som tok kontakt med brannvesenet, men noen utenfor som syntes det så dramatisk ut.

— Jeg skjønte at det var alvorlig, men ikke at det var så dramatisk. Nå er jeg mest opptatt av å få istand selskapet senere i dag. Jeg prøver å finne en løsning på det, sier Johanson.

- Forferdelig skummelt vær

Brigadeleder Kjell Heggdal i Bergen brannvesen sier til bt.no at kvinnen virket ved godt mot da hun ble reddet ut.

— Generelt er det forferdelig skummelt vær i dag, og det er viktig at folk ikke går for nært sjøen, sier han.

Evy Sørensen, informasjonssjef på USF Verftet sier at gassanlegget på de delene av bygget som ligger utsatt er sikret av brannvesenet.

— Vi har tilkalt en vakt fra et vaktselskap som skal holde oppsyn med området utover kvelden og natten. Men arrangementene i kveld kommer til å gå som normalt, sier hun.

_VV10941.jpg Vegar Valde

svp://31039svp://31045svp://31034