— Magefølelsen min er god, og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Ørjar Nydal fra Torvund Gård.

Mandag 2. juni begynner Nydal å selge kortreist biff og hamburger på Fisketorget i sin spesialbygde konteiner. Kjøttet får han fra sin egen gård på Torvund i Sogn. Der driver han med storfeoppdrett hvor dyrene kun fores på gress.

— Dyrevelferd står også sentralt i gårdsdriften, og de frittgående dyrene har store arealer å boltre seg på, legger han til.

Billigere enn McDonald's

Torvund Gård vil etablere seg på området ved siden av Narvesen-kiosken, fremfor inngangen til Zachariasbryggen. Fremsiden på den spesialbygde konteineren kan åpnes opp og bli til et gårdstun hvor besøkende kan sitte og nyte maten. Bygget er også kledd i paneler på linje med Mathallen.

— Kommunen ble jo litt skremt da jeg snakket om en konteiner, men da de fikk se visualiseringsskissene gikk de for det. Jeg er veldig stolt over resultatet, og håper at bergenserne vil se på det som et positivt tilskudd i bybildet.

Inne i konteineren har han tre bardisker, der folk i farten kan stå og spise en hamburger før de haster videre.

— Ved å unngå å bruke fordyrende mellomledd, vil prisnivået forhåpentlig oppleves som overkommelig for de fleste. Hamburgerne skal selges til godt under hundrelappen. Målet er å være billigere en McDonald's, sier han.

— Torget bli mer attraktivt

Med seg på laget har Nydal kokken Martin Majer (29), med bakgrunn fra Cordonbleu Culinary Institute of London. Majer har rukket å jobbe på to anerkjente Michelin-restauranter før han nå blir å finne på Fisketorget.

Hans Petter Reed Skagen, direktør i Totalreform, har vært involvert i prosessen og ser frem til åpningen.

— Bergen kommune har et ønske om at Torget skal være et sted hvor det omsettes lokalprodusert og fanget fisk, kjøtt, frukt, grønnsaker og gårdsprodukter. Jeg tror Torvund Gård vil kunne tilføre nye produkter, ny kunnskap og nye konsepter. Dette gjør at produktbredden øker og at Torget som handelssted blir mer attraktivt, sier Hans Petter Reed Skagen.

Ørjar Nydal har leiekontrakt på Fisketorget til 2016.

— Det må ikke være kø til månen for at dette skal gå rundt. Jeg blir heller ikke rik av dette. Men det er gøy å drive med, og går det ikke, har jeg muligheten til å flytte konteineren min til et annet sted, sier Nydal.

ORIGINALEN: Mathallen på Torget skal få «baby».
Rune Sævig
PÅ INNSIDEN: Slik ser den spesialbygde konteineren ut fra innsiden.
PRIVAT