Lysbakken knuste Holmås i Troms

Audun Lysbakken fikk dobbelt så mange stemmer som Heikki Holmås under uravstemningen i Troms SV. Tallene var 141 mot 77

131988.jpg SCANPIX

Terje Valestrand

Dermed bekrefter den eneste avstemmingen blant medlemmene før landsmøtet at Lysbakken ligger langt foran konkurrenten og bysbarnet Holmås. På mandag la SVs valgkomité frem sin innstilling, der et flertall på seks ville ha Lysbakken og et mindretall på to gikk for Holmås.

Lav deltakelse

Dette er første gang et parti arrangerer uravstemning i forbindelse med ledervalg, og spenningen var stor om hvor mange som ville delta. Da Troms SV var ferdig med sin opptelling i dag var deltakerprosenten på 45 prosent, dette inkluderte syv forkastede stemmer.

Resten av prosessen i SV skjer nå gjennom at fylkesårsmøtene velger delegater til det ekstraordinære landsmøtet i begynnelsen av mars. Det er til sammen 208 delegater og andre med stemmerett som avgjør ledervalget da.

Det klare resultatet blant medlemmene i Troms er imidlertid bare veiledende. Delegatene som reiser til landsmøtet er ikke pålagt å stemme på Lysbakken.

Uravstemningen i Troms skjedde skriftlig med frist for innsending av stemmekort til 27 januar. Likevel ramlet det inn post til SV-kontret i Troms også i dagene etter.

Trekker seg ikke

Les også

- Trekk deg, Heikki!

Heikki Holmås sier til BT at han ikke akter å trekke seg.— Nå begynner fylkeslagene å velge delegater til landsmøtet. Det blir viktig, sier han.

Audun Lysbakken er for tiden hjemme i omsorgspermisjon.