Bilist kjørte inn på Fløibanen

En bil gikk gjennom dørene til Nedre stasjon sent onsdag kveld. – Det er mistanke om rus, sier politiet.

Publisert:

KNUST: Bilisten smadret inngangspartiet til Fløibanen. Foto: Fred Ivar Klemetsen

Klokken er 23 og siste bane er i ferd med å gå. Plutselig kommer en Volkswagen Golf dundrende gjennom porten og ned i selve hallen. Døren smadres og glasset singler.

– Jeg er bare sjeleglad det ikke går menneskeliv tapt når mennesker går av hektene på denne måten, sier Anita Nybø, daglig leder for Fløibanen.

Hun forteller at selv om det hele ser dramatisk ut, så er skadene mindre omfattende enn hun forestilte seg da hun fikk den første telefonen.

– Takk og lov at det var seint på kveld og at ingen passasjerer var på vei inn og ut.

– Sjokkerende

Det er ikke meldt om personskader etter den dramatiske hendelsen. Et vitne sier til BT at bilisten kjørte frem og tilbake ved Fløibanen før det gikk galt. En annen person som skulle ta siste bane hjem, opplyser:

– Bilen sto og stanget ved billettluken. Plutselig braste den inn gjennom inngangspartiet. Det var helt spesielt. Sjokkerende.

Det er store skader på inngangspartiet. Døren er ødelagt.

Mistanke om rus

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 23. Operasjonsleder Morten Kronen opplyser at to personer har vært innblandet i hendelsen. Føreren skal være i slutten av 30-årene, mens passasjeren var i midten av 20-årene.

Eieren av bilen er født i 1989. De to involverte i hendelsen sier at de har fått låne bilen. Politiet har ikke fått klarhet i om det stemmer.

– Vi har forsøkt å få tak i eieren, men ikke lykkes, sier Kronen.

– Er det rus involvert?

– Mannen i slutten av 30-årene er tatt med til legevakten for å ta blodprøve. Det er berettiget mistanke om rus.

PÅGREPET: Her blir den antatte sjåføren ført til en politibil på Vetrlidsallmenningen utenfor stasjonen. Foto: Fred Ivar Klemetsen

To unge menn involvert

Klokken 23.30 var bilbergingsfirmaet Falck på plass for å hente bilen. Mange forbipasserende hadde da stanset opp for å se. De virket mildt sagt overrasket over synet.

Politiet hadde på det tidspunktet satt håndjern på antatt sjåfør. De to involverte mennene sto stille og rolig og forklarte seg.

Frontruten på bilen er delvis knust.

Hvordan kjøreturen endte her, er enn så lenge høyst usikkert.

Daglig leder Anita Nybø forteller at de nå har lukket igjen de ytterste portene ut mot gaten.

– Vi åpner som normalt i morgen. Første bane går klokken 7.30, sier Nybø.

Publisert: