- Det går an å gjøre en forskjell

I morgen starter BTs nye mobbeserie «Vær en venn». I den anledning har vi utfordret norske bloggere til å fortelle hva de tenker om mobbing.

SKREMMENDE: Caroline Berg Eriksen vil få ned mobbetallene. – De er skremmende høye, mener hun. Hun bruker prosjektets button.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

I morgen starter BTs nye mobbeserie «Vær en venn».

Caroline Berg Eriksen, bedre kjent som Fotballfrue, mener vi som enkeltpersoner kan utgjøre en stor forskjell.

«Jeg synes dette er et utrolig viktig og alvorlig tema, og jeg ønsker å opplyse om dette fordi jeg har tro på at det går an å utgjøre en forskjell. Det må kunne gå an å få ned statistikken rundt mobbing, både den digitale, den fysiske og psykiske. Vi må bare spre ordet, og rette fokuset mot det», skriver hun på sin blogg.

Selv mobbet

Det er 75.000 barn og unge som blir mobbet i Norge i dag.

Det er flere enn hver tiende elev ved norske skoler. Man anslår også at rundt 35.00 norske barn er mobbere.

— Vær en venn, er derfor oppfordringen til Berg Eriksen.

En annen blogger som har engasjert seg i saken er Sarina Nepstad. Hun har fortalt åpent om hvordan hun ble mobbet gjennom oppveksten på sin blogg. Hun håper at økt oppmerksomhet kan hjelpe andre som befinner seg i samme situasjon.

— Som et tidligere mobbeoffer, vet jeg godt hvordan det er å bli mobbet. Og selv synes jeg at det er noe det blir fokusert altfor lite på, sier hun.

Åpne øynene

Hun mener det er mange historier som bør deles.

— Det er erfaringer som må nå et større publikum for at folk skal åpne øynene for hva mobbing faktisk er, og hva det kan forårsake, sier Nepstad.

Allerede nå kan du like vår Facebook-side, hvor du kan følge prosjektet utover våren.

VENNETEGNET: Sarina Nepstad har selv opplevd å bli mobbet. – Historiene må ut, mener hun. Hun gjør vennetegnet som også er logoen til prosjektet.
Publisert