Norske Torstein (26) går for Sverige. I dag slo han hele Norges lag

Utøverne med norsk flagg på lua skjøt seg bort. Det gjorde ikke Torstein Stenersen fra Bardufoss.

Torstein Stenersen går med svensk landslagsdrakt og var onsdag ettermiddag bedre enn alle norske i verdenscupen i skiskyting i Ruhpolding. Han er oppvokst på Bardufoss, men flyttet til Sverige og Östersund for åtte år siden.
  • Kurt B.m. Haugli
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

RUHPOLDING (Aftenposten): — Han er jo nordfra. Det må være noe med folk fra nord i Norge, sier Wolfgang Pichler som trener de svenske herreløperne.

Skiftet statsborgerskap

Han er imponert over det som 26-åringen fra Bardufoss/Östersund har fått til nå. Han ble tatt inn på det svenske landslaget for første gang denne sesongen etter at han hadde fått sin debut i verdenscupen forrige sesong. For halvannet år siden skiftet han statsborgerskap fra norsk til svensk. Torstein Stenersen (26) er oppvokst indre Troms.

Han flyttet fra Bardufoss og skigymnaset der og tok siste året i Östersund. Der har han blitt værende siden. Onsdag ettermiddag fikk han på mange måter sitt gjennombrudd på 20-kilometeren i Ruhpolding.

SLIK VAR 20-kilometeren:- Thingnes Bø sprakk totalt.

Bjøntegaards mulighet

På en dag hvor bomskudd ødela for de norske stjernene, var nordlendingen fra Sverige bedre enn både Bø-brødre, Bjørndalen og Svendsen. Med bare et bomskudd gikk han seg inn til en syvendeplass. Beste norske (som ikke gikk for Sverige) var også en som ikke vanligvis finnes på resultatlistenes første side.

Erlend Bjøntegaard har aldri før vært beste norske i verdenscupen. Onsdag var han det og er nå aktuell for det norske VM-laget.

Erlend Bjøntegaard ble nummer ni. Det var hans nest beste plassering i verdenscupen noensinne. Det er nå drøye tre år siden sist han var topp ti i verdenscupen.— Det er jo noe å ta med seg det også, at jeg er beste norske, sa Bjøntegaard etter løpet.

Han er ikke så veldig opptatt av akkurat det, men mer opptatt av om plasseringen kvalifiserer ham til fellesstarten lørdag og at han kan bli en av de seks som blir tatt ut til VM i Oslo.

Fikk du med deg at Emil Hegle Svendsen røpet sin lille skihemmelighet? Les saken her.

Stjerner som ikke skinte

Mens Bjøntegaard kunne smile og være fornøyd med sin innsats, var det litt mer surmulig blant de norske stjernene.

Emil Hegle Svendsen skjøt tre bom og skjønte ikke helt hva som gikk galt og ble nummer 29. Ole Einar Bjørndalen hadde heller ingen grunn til å smile til en nesten fullsatt skiskytterarena hvor han blir behandlet som den legenden han faktisk er. Men det var ingen legendarisk dag på skytebanen. Han fikk fire bom og havnet på en 44.-plass.

— Jeg kom litt ut av det på første stående allerede. Det var litt ujevne vindforhold, men jeg kan ikke si at jeg var mer uheldig med vinden enn de andre, fortalte 41-åringen.

Tarjei Bø skjøt to bom og havnet på en 11.-plass.

— Jeg var litt for dårlig på alt, sa den eldste Bø om dagens innsats.

Johannes Thingnes Bø lå an til en pallplassering da han gikk inn til siste skyting. Han ødela alle muligheter med tre bom. Til slutt ble det en 16. plass. Med feilfri skyting på siste stående ville han kjempet mot den suverene Martin Fourcade om seieren.

— Jeg er irritert over at jeg ikke klarte å holde hodet kaldt på den siste skytingen, fortalte han etterpå.

Tarjei Bø etter et utall med fjerdeplasser: - Jeg er mer enn god nok til å vinne

Stjerne som skinte

Fourcade var i det umulige hjørnet denne onsdagen i januar. En bom på andre stående. Da han skjøt feilfritt på siste stående sendte han en knyttneve jublende i luften.

— Jeg var ikke sikker på seier. Jeg var bare så godt fornøyd med måten jeg hadde gjennomført den siste skytingen, fortalte han etter løpet. Fourcade vant foran Simon Eder (Østerrike) og Anton Shipulin.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her:

Publisert
BT anbefaler

Christian og døtrene nekta å snu etter tre timar i kø. Til slutt gav kommunen etter.

Amper stemning utanfor Sentralbadet torsdag kveld.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Anslår 150 motdemonstranter på Sian-markering

  2. Mann (29) siktet for drap på kvinne (23). – Familien er i bunnløs sorg.

  3. Har betalt minst 680.000 kroner for lite skatt

  4. 25 nye koronasmittede i Bergen

  5. Fana-naboene sier nei til rusmisbrukere i nabolaget: – En varslet katastrofe

  6. De vil bygge Norges største gondol. Nå er det full krangel.