Brann på lekter, sendte inn røykdykkere

– Hvis en brann i et maskinrom i en båt får utvikle seg, blir det veldig snart dramatisk, sier brannsjef Ove Halleraker på Bømlo.

Publisert:

Det var torsdag morgen klokken 09.15 at nødetatene ble varslet om brannen i en 50 meter lang lekter som ligger ved kai inne på området til Bømlo Skipsservice. Det er et stort verksted som ligger sør på Langevåg på Bømlo.

– Vi har folk fremme, men vi har ikke kontroll, sa brannsjef Halleraker tidligere i dag.

Både brannmannskaper, politi og ambulansepersonell rykket ut til brannstedet som ligger inne på industriområdet på Bømlo.

Det skal det ikke være noen bolighus i nærheten.

– Fullt i røyk

– Vi hadde to folk fra verkstedet på lekteren da det begynte å brenne i maskinrommet. De prøvde å slukke brannen, men de evakuerte med en gang da røyken kom. Det ble fullt i røyk, forteller daglig leder Ole Kristian Nilsen ved Bømslo Skipsservice.

– Ble arbeiderne skadet?

– Nei, ingen er skadet. Vi vet ikke hvorfor det begynte å brenne, sier Nilsen.

Diesel og gass

– Det er litt uklart hva lekteren inneholder, men det skal være gass og diesel. Men vi vet ikke hvilken gass det er snakk om, sa operasjonsleder Victor Jensen i politiet tidligere i formiddag.

Brannsjefen på Bømlo forteller at de ikke tok noen sjanser, og derfor sendte inn røykdykkere som skulle gjennomsøkte lekteren.

– Brannen er nå slukket, sier han.

Tidligere i dag fortalte operasjonsleder Victor Jensen i politiet at brannmannskapene har fått gassflasker på land og at brannen skal være slukket.

– Blir et inferno

– Hvor dramatisk er en brann om bord i en lekter med diesel og gassflasker?

– Hvis en stor dieseltank tar fyr, blir det ganske heftig. Det blir et inferno, sier brannsjef Halleraker.

Han forteller at da brannmannskapene kom frem i formiddag var brannen begynt å ta seg opp igjen. Brannmannskapene knuste derfor en ventil på lekteren, slik at de fikk vann inn gjennom ventilen.

– Det at arbeiderne på verkstedet forsøkte å slukke brannen, gjør en stor forskjell. I en slik situasjon er det kun en ting som gjelder for oss og det er å få slått ned brannen, sier Halleraker.

Publisert: