Tåketrøbbel på Flesland

Lufthavnsjefen kom seg bare så vidt av gårde selv.

Publisert:

SIRKLER: Flere fly sirkler tirsdag morgen over Vestlandet mens de venter på bedre forhold på Flesland, flere har gitt opp og snudd. Skjermdumpen er fra 8.30-tiden. Foto: Flightradar24 (skjermdump)

Hele tirsdag morgen har tåken satt en effektiv stopper for de alle fly som skulle landet på Flesland. Klokken 00.42 landet siste fly før natten. Neste gang et fly klarte å lande var klokken 10.15, da et fly fra Tromsø og Bodø ankom flyplassen.

En rekke flygninger fra inn- og utland er innstilt eller har fått ny ankomsttid.

Dette kommer i tillegg til alle flygningene som allerede er innstilt på grunn av SAS-streiken.

Fem fly kretset lenge rundt flyplassen i håp om å få bedre sikt.

– Et av flyene melder nå om at de kan se radartårnet på Flesland, så vi håper at tåken skal lette snart. Men man vet aldri om tåken gir seg, sa Cathrine Framholdt, kommunikasjonssjef i Avinor, rundt 10.15-tiden.

Like etter landet altså dagens første fly.

TÅKE: Tåken lå tett over Bergen tirsdag morgen. Foto: BTs webkamera

Les også

Heine Totland nektet å stå flyfast

Flyene tar av igjen

En rekke avganger fra Flesland var forsinket i morgentimene. Men alle fly som ventet på bakken har nå tatt av, sier Framholdt.

– Hvordan kan dette forplante seg utover dagen?

– Morgenrushet har nå gått over, og vi går inn i en roligere periode på dagen. Det er foreløpig vanskelig å si om dette forplanter seg, man vet aldri om tåken letter eller ikke, sier hun.

– Hva anbefaler dere passasjerene å gjøre?

– Alle som skal ut for å reise i dag må møte til vanlig tid på flyplassen. Følg også med på informasjonen fra flyselskapet, sier Fremholdt.

Kom seg akkurat i luften

Flere av flyene som skulle landet i Bergen, har måttet returnere til der de kom fra.

I 8-tiden lå fire fly og sirklet over Sørfjorden i Hardanger, mens de ventet på at forholdene på Flesland skulle bli bedre. To av dem ga etter hvert opp vendte nesen mot Østlandet.

TÅKE: Dette bildet er tatt like ved Flesland flyplass. Foto: Statens Vegvesen (webkamera)

Flere avganger ved Stavanger lufthavn er også forsinket eller innstilt som følge av tåken, bekrefter Avinor til Stavanger Aftenblad. Helikoptertrafikken skal være innstilt inntil videre.

– Det ligger noen fly og venter på å komme seg ned, sier fungerende lufthavnsjef Øystein Skaar på telefon fra Oslo, der han nylig landet.

– Jeg har fløyet fra Bergen til Oslo i dag. Jeg kom meg av gårde med det første flyet, men det var bare så vidt, sier han.

Også fergetrafikken er rammet av tåkeproblemer. På Halhjem-Sandvikvåg kommer ikke fergene seg til kai, og også på Leirvåg-Sløvåg er det forsinkelser.

Publisert: