Deler av taket har blåst av næringsbygg

– Det var ganske heftig. Vi så en bil som ble blåst ut i veien, forteller redningsmannskapene.

Publisert:

BLÅSTE AV: Deler av taket på næringsbygget i Herøysund har blåst av. Brannvesenet advarer folk mot å gå ut på grunn av løse gjenstander i luften. Foto: Privat

  • Siste: I løpet av natten, etter at vinden avtok, har brannvesenet fått sikret taket midlertidig. Bygningen er også blitt dekket til.

Et blikktak på et næringsbygg i Kvinnherad har blåst delvis av bygningen.

– Brannvesenet har trukket seg tilbake, det er ekstremt dårlig vær der. Ting flyr med vinden og henger i trærne, sier Helge Lund ved 110-sentralen.

Lund ber folk om å holde seg innendørs og tenke på egen sikkerhet.

– Verste på 20 år

Torbjørn Berge-Soldal bor like nedenfor næringsbygget i Solheimsvegen i Kvinneherad.

Da BT snakker med Berge-Soldal på telefon ved 21.30-tiden blåser det fremdeles så kraftig at han hører gjenstander som blir tatt av uværet utenfor.

– Det fyker plater og andre ting rundt oss. Jeg har bodd her i 20 år, men aldri opplevd noe lignende.

Beskjed om å holde seg innendørs

Han sier at brannvesenet både har ringt og oppsøkt beboere i området med beskjed om å holde seg innendørs.

– Vi fikk heldigvis berget en bil utenfor huset, men akkurat nå er det så mørkt at vi ikke ser omfanget av skadene, sier Berge-Soldal.

Brannvesenet opplyser ved 21.40-tiden at de ikke får gjort noe for å sikre taket på næringsbygget.

– Været er ekstremt dårlig i området. Beboerne i området blir oppfordret til å holde seg innendørs, det henger deler av takkonstruksjonen i trærne, skriver 110-sentralen på Twitter.

– På grunn av sikkerheten til mannskapet må vi trekke oss tilbake. Der er uforsvarlig av oss å være der nå, sier Lund ved 110-sentralen.

Onsdag morgen opplyser brannsjef Atle Josdal at takrestene er hentet ned fra trærne og sikret på bakken. Brannvesenet avsluttet på stedet klokken 03.00 i natt, og næringsbygningen overlates nå til eier.

Josdal omtaler arbeidet i natt som krevende.

– Det var ganske heftig. Vi så en bil som ble blåst ut i veien. Jeg gikk selv ut i vinden og hadde vanskeligheter med å holde meg oppreist, sier brannsjef Josdal.

Publisert: