Siktede for syk til avhør

27-åringen som er siktet i Rebecca Rist-saken var ikke i form til å la seg avhøre i dag.

Publisert Publisert
  • Trond Nygard-sture
  • Arne Colliander
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

Dette sier hans forsvarer, Eirik Nåmdal.

– Min klient har feber, og føler seg ikke i form til å stille i avhør , sier han.

Torsdag kveld ble 27-åringen gjort kjent med at politiet hadde funnet en død kvinne, som trolig var Rebecca Rist.

Han er, ifølge Eirik Nåmdal, derimot ikke orientert om at kvinnen ble funnet i nærheten av hans bopel eller om omstendighetene rundt funnet av kvinnen.

Håper å bli sjekket ut

– Det er politiet som styrer hvilken informasjon han skal få, sier advokat Nåmdal.

Forsvareren poengterer at 27-åringen fremdeles er innstilt på å samarbeide med politiet.

Både Nåmdal og etterforskningsleder Bent Raknes tror nå at neste avhør først vil finne sted etter jul.

– Først må den siktede føle seg klar for det. Vi kan ikke avhøre ham før han er frisk igjen, sier Raknes.

Ble trolig kvalt?

Det er ingenting som tyder på at 27-åringen vil endre forklaring. Han avviser fortsatt enhver tilknytning til Rebecca Rists død.

Etter funnet av den 27 år gamle kvin-nen torsdag formiddag, innstilte politiet søkene rundt Haukås og Breistein. Kvinnen ble funnet naken bak en trafokiosk i området. For den videre etterforskningen vil det være nyttig for politiet å finne klærne hennes.

– På et tidlig stadium i etterforskningen fant vi en plastpose med klær, men vi har ingen holdepunkter for å knytte dette funnet til Rebecca Rist, sier Bent Raknes.

Politiet ventet i går på obduksjonsrapporten, og håpet den vil gi svaret på dødsårsaken. Hodet til Rebecca Rist skal ha båret preg av å være utsatt for vold, men disse skadene var trolig ikke graverende nok til at de kan ha vært dødsårsaken.

Nettavisen iBergen.no skrev tidligere i dag at den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at Rist trolig ble kvalt.

Avisen skriver også at de tekniske etterforskerne ikke utelukker at medikamenter eller andre rusmidler kan ha vært medvirkende årsak til dødsfallet.

Undersøkte leiligheten

Etter det bt.no forstår er det vanskelig å si med sikkerhet hva som var dødsårsaken. Rettsmedisinerne venter på resultatet av en del prøver. Det kan ta tid før de foreligger.

Politiet etterforsker saken som et drap.

Politiet brukte ellers gårsdagen til å saumfare den siktedes leilighet etter mulige bevis. 27-åringen har erkjent at Rebecca Rist var hjemme hos ham natt til 3. desember. Han har forklart at de hadde sex, og at kvinnen må ha forlatt boligen hans mens han sov.

– Vi foretok en rekke vitneavhør i går, både av den siktedes naboer og andre aktuelle personer, sier Bent Raknes, taktisk etterforskningsleder.

I og med at 27-åringen har erkjent at Rebecca Rist var hjemme hos ham, vil det være viktig for politiet å finne noe som kan knytte ham til stedet kvinnen ble funnet. Derfor ble området rundt trafokiosken undersøkt svært grundig allerede torsdag.

– Krimteknikerne var også i arbeid i går, sier Bent Raknes.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Holdt minnestund i går

  2. Funnet død ved skolevei

  3. – Tynne bevis

  4. Mobilbruk er politiets trumfkort

  5. Lå naken bak trafokiosk

  6. Utsatt for vold før hun døde

  7. Fengslet i fire nye uker

Foto: PRIVAT