- Butikkansatt gikk løs på kunde

– En butikkansatt sparket og slo løs på en kunde som lå på bakken, sier et vitne til slagsmålet på Bunnpris.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

– Jeg er rystet, sier Robert Moen etter hendelsen i ettermiddag.

Han var på vei inn dørene på Bunnpris på Møhlenpris for å handle da han ble vitne til voldsepisoden.

– To-tre butikkansatte sto over en person som lå på bakken. Jeg oppfattet det først som en lek for en av dem sto og smilte. Men jeg skjønte raskt at det var det ikke. En av dem slo fyren gjentatte ganger. Han dunket løs på han i ryggen med en lastetralle i jern.

Ifølge Moen prøvde de andre butikkansatte å få ham vekk fra mannen.

– Men han løp tilbake og sparket mannen midt i ansiktet. Han gikk amok, forteller vitnet.

— Han stjeler så mye

Det skal ha vært flere andre til stede i butikken.

– Mange stoppet opp. Folk ble sjokkerte, sier Moen, som spurte butikksjefen om hva som foregikk. «Han stjeler så mye hele tiden», skal han ha fått til svar.

Den forslåtte mannen kom seg selv på bena og gikk blødende ut, ifølge Moen. Da Moen kom hjem, ringte han politiet og varslet om hendelsen.

– Slikt skal ikke skje. Om han har stjålet noe, så får de bevise det. Man går ikke løs på kundene uansett.

Finnes videoopptak

Politiet ble tipset om episoden klokken 17.40 onsdag ettermiddag, og en patrulje ble etter hvert sendt til stedet.

– Vi prøvde å se etter han som angivelig skulle ha blitt slått, men fant ham ikke, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.

Politiet snakket med butikksjefen på stedet, og fikk overlevert et videoopptak. Operasjonsleder kjenner foreløpig ikke innholdet på videoen.

– Ut ifra forklaringen fra butikken er det åpenbart at det har skjedd noe. Mannen skal ha stjålet noen melkeprodukter og det ble et slagsmål, sier Hilland.

Avhengig av en anmeldelse

Butikken fikk varene tilbake, men har fortalt til politiet at de vurderer å anmelde forholdet. Butikksjefen på Bunnpris ønsker ikke å kommentere saken overfor bt.no.

– Hvordan ser politiet på denne saken?

– Dersom det er riktig det vitnet forklarer, så er ikke dette riktig fremgangsmåte. Vi har ingen grunn til å tvile på vitnes beskrivelser, sier Hilland.

I løpet av kvelden fikk politiet nøstet opp i identiteten til personen som ble slått. En patrulje skal ha kjent ham igjen på klærne.

– Hva skjer videre i saken?

– Dersom det er en legemsfornærmelse, er vi avhengig av at fornærmede anmelder saken. I så fall vil det bli etterforsket videre.

Ingen pågrepet

Vakthavende jurist Ørjan Ogne ved Hordaland politidistrikt hadde onsdag kveld så vidt hørt om butikksaken. På generelt grunnlag sier han dette:

– Legemsfornærmelser etter Straffelovens § 228 krever normalt at fornærmede selv anmelder saken, med mindre allmenne hensyn krever påtale.

For legemsbeskadigelse, Straffelovens § 229, er det ifølge Ogne ubetinget offentlig påtale – altså et krav om at politiet skal sette i verk etterforskning.

– Ingen er pågrepet i saken, opplyser Ogne.

Publisert: