Kritikken mot Frp fra Arne Sortevik er blitt lagt merke til på høyeste nivå.

For to uker siden valgte Siv Jensens politiske rådgiver, Petter Kvinge Tvedt, å ta til motmæle i de sosiale mediene. Da hadde Sortevik uttalt at «Frps politikk er i fritt fall».

«Jeg skjønner ærlig talt ikke hvordan du kan få over syv milliarder i skattelette, tidenes styrking av helsevesenet, fjerning av bomstasjoner... til å bli fritt fall», svarer Tvedt.

God stemning

Overfor BT utdyper Tvedt:

— Jeg er opptatt av å få frem at vi også har fått flere gjennomslag for politikken vår med Frp i regjering. Da bruker jeg Facebook og andre sosiale medier.

- Hører du lignende signaler fra partiorganisasjon?

— Jeg har vært med rundt på fylkesårsmøter den siste tiden, og jeg oppfatter at det er god stemning i partiet.

Tvedt sier han har stor forståelse for at velgere og enkelte partimedlemmer er utålmodige.

— Vi har ikke fått gjennomført alt i regjeringsplattformen ennå, og med en oppslutning på 16,3 prosent så får vi ikke gjennomslag for all politikken vår. Samtidig har vi fått gjennom mye god politikk. Og det var det jeg ville få frem i debatten på Facebook.

Respekterer

Tvedt sier han har stor respekt for Arne Sortevik og den jobben han har gjort for partiet.

- Kritikken fra Sortevik handler ikke bare om manglende ting, men også konkret kritikk mot politiske avgjørelser?

— Når det gjelder økningen i mineraloljeavgiften, så ble det presset gjennom av V og KrF. Det var ikke nødvendigvis vår fremste prioritet. Men det er helheten som teller, og totalt sett har vi redusert skatter og avgifter betydelig, selv om enkelte avgifter har økt noe.

- Hvorfor engasjerer du deg på Facebook?

— Jeg er opptatt av å få frem at vi også har fått flere gjennomslag for politikken vår med Frp i regjering. Da bruker jeg Facebook og andre sosiale medier. Jeg ser at folk er utålmodige. Men ofte viser det seg at de som kritiserer ikke har fått med seg alt vi har gjort, som å redusere bompenger, øke utsendelsen av kriminelle endringer samt reduksjon av skatter og avgifter.

Vil ikke svare

På spørsmål fra BT om et intervju med sjefen hans, finansminister og partileder Siv Jensen, er Tvedt avvisende.

I en epost skriver han at de «henviser intervju om denne type saker til Stortingsgruppen».