- Lammet Gudrun ble bitt ihjel

Publisert Publisert

FUNNET BLODIG: Det 11 dager gamle lammet ble funnet slik innenfor gjerdet. Foto: Marius Berge

  • En trist opplevelse for de to små jentene mine, som skulle mate lammet sitt, sier eieren. Nå etterlyser han en kvinne med hund.
  • Audun Hageskal
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det ble en trist opplevelse for Marius Berge og familien, da kopplammet Gudrun søndag skulle få melk.

Alt virket først normalt, da Berge kom hjem fra nattevakt og kjørte forbi sauene som beitet like ved familiens hus i Espelandsvegen i Blomsterdalen like ved Flesland.

Les også

- Folk gir blaffeni båndtvangen

— Jeg gikk inn for å blande melk til lammet. Det var gått omkring en halvtime siden jeg kjørte forbi sauene, da jeg og døtrene mine gikk bort for å gi Gudrun melk. Men lammet kom ikke løpende slik det pleide å gjøre, forteller Berge. Etter en rask runde innenfor gjerdet fant de til slutt lammet. Med knekt nakke og flere merker etter bitt, var det ikke lenger i live.

Aldri opplevd tidligere

— Det var en trist opplevelse, særlig for de to små jentene mine, som bare skulle mate lammet sitt. Det var bare 11 dager gammelt, så det var ikke store krabaten, forteller saueeieren.

Les også

- Skambitt og kastet i vannet

Han har aldri tidligere opplevd at lam blir tatt mens de går på beite, og flokken med villsauer går like ved huset hele året. Nå håper han å få oppklart hva som faktisk skjedde søndag.

Håper hundeeier vil ta kontakt

— Lammet var fremdeles varmt da vi fant det, så det hadde ikke gått mange minuttene. Flere personer observerte en kvinne med hund som gikk forbi like før. Jeg mistenker at lammet har rotet seg på utsiden av gjerdet, og at hunden så har fått tak i det, sier Berge.

Han er mest oppgitt over at det ikke ble gitt beskjed om hendelsen. Etter å ha funnet blodspor utenfor gjerdet tror han det må ha vært mennesker involvert i hendelsen.

— Hadde det vært for eksempel en rev, så ville lammet vært mer ødelagt og ikke kastet tilbake innenfor gjerdet. Uhell kan skje, det har jeg full forståelse for, men det er unødvendig å ikke si ifra, mener saueeieren, som håper at kvinnen vil ta kontakt.

Publisert
BT anbefaler

Ble klappet inn i garderoben: – Vi er Brann. Vi skal være et topplag.

Slik var Ballspark-sendingen.

LES SAKEN

Mest debattert

  1. – Det var ikke ungdommen som sendte oss til syden

  2. «Biden treng neppe Kamala Harris for å slå Trump – men han treng henne for å styre»

  3. – Akkurat det «Stopp islamiseringen av Norge» ønsker seg

  4. Østlandsfylke angriper fergefri E39: – Det er uhørt