Iain Stuart (41) omkom i helikopterstyrten

Tobarnsfar fra Skottland bekreftet som en av de 13 omkomne.

Publisert:

OMKOM: Iain Stuart (41) omkom i helikopterstyrten utenfor Bergen fredag. Foto: Privat

Skotske politimyndigheter har søndag kveld bekreftet identiteten på den britiske statsborgeren som var blant de 13 som omkom i fredagens helikopterulykke ved Turøy.

Etterlater seg to barn

41 år gamle Iain Stuart fra Aberdeen-området i Skottland var en av passasjerene i ulykkeshelikopteret. Han jobbet for oljeentreprenørselskapet Halliburton.

  • Les også: Helikopterprodusenten til BT: Dette har aldri skjedd før
    «Vi som familie er sønderknust over tapet av Iain i fredagens tragiske helikopterulykke i Norge. Iain var en kjærlig ektemann og hengiven far til sine to barn. (...) Han var en omsorgsfull sønn, bror, onkel og venn til så mange», heter det i en uttalelse fra Stuarts familie, videreformidlet av skotsk politi.

Stuarts familie ønsker videre å takke for all den støtten de har fått siden ulykken.

Flere i 41-åringens lokalmiljø markerte i helgen at de hadde mistet en av sine, skriver den britiske avisen The Guardian. Stuart var medlem i Brechin golfklubb, der de flagget på halv stang lørdag.

Italiener bekreftet død

Stephen Rennie, leder i golfklubben, sa følgende til avisen:

— Hele klubben er sjokkert og triste for å høre de tragiske nyhetene om Iain. Han var et svært populært medlem av klubben, og tankene våre går til familien og vennene hans i denne vanskelige tiden.

OMKOM: Michele Vimercati (44) var blant de 13 som omkom i fredagens helikopterulykke. Foto: Privat

Tidligere søndag ble det kjent at den italienske piloten Michele Vimercati (44) var blant de omkomne. Ifølge den italienske avisen Varese News hadde Vimercati bodd seks år i Bergen.Han jobbet for helikopterselskapet CHC og var opprinnelig fra en liten by utenfor Milano.

Publisert: