Dekk- og felgtyver slo til igjen. Politiet mener de er på sporet.

– Det er grunn til å tro at vi nå kan løse saken, sier sjefen for Fana-politiet.

LITE GØY: Lørdag 15. juli i år fant eieren BMW-en sin slik på parkeringen ved flyplassen i Bergen. I løpet av bare noen uker har det vært totalt fem lignende tyverier. I tillegg er en god håndfull ladekabler forsvunnet fra parkeringsområder på Flesland. Politiet (arkiv)

Torsdag fortalte BT om en serie dekk- og felgtyverier fra biler i Flesland- og Kokstad-området. Politiet sto uten mistenkte og etterlyste tips.

Femte sak dukket opp

Like før helgen fikk politiet melding om enda en tilsvarende sak, fra en annen bydel i Bergen. Fana-politiet fikk ansvaret for også denne, da de allerede var i gang med å etterforske flere hjultyverier.

Basert på den siste saken sier Bård-Tore Norheim, sjef for politiet i Bergen sør, at de trolig har gode spor å gå etter.

– Jeg vil ikke gå i detalj. Men det er grunn til å tro at vi nå kan løse saken, sier Norheim.

MISTET STRØMMEN: Helgen midt i juli sto Thomas Bøes Tesla i parkeringshuset ved Bergen lufthavn. Ladekabelen forsvant, og han måtte ut med 8000 sure kroner for en ny. Dette er ett av ti tyverier i Flesland-/Kokstad-området på to uker. Bøe er her fotografert utenfor kontoret sitt. Tor Høvik (arkiv)

Ladekabler og hjul

Fra 15. juli og frem til nå har det vært ti tyverier fra biler i Flesland- og Kokstad-området: Fire biler er ribbet for alle hjul. Og helgen for to uker siden forsvant seks dyre ladekabler tilhørende elbiler.

I tillegg kommer nå et femte dekk- og felgtyveri, som altså ble oppdaget et annet sted i byen.

Politiet sa sist uke at samme modus er brukt ved alle hjultyveriene: Bilene som ribbes plasseres oppå felger, slik at de ikke skal ta nedi bakken når hjulene er vekke.