Brannsjefen ønsket som ny havnedirektør

Bergen Havn ønsker Johnny Breivik, nåværende brannsjef i Bergen, som ny direktør.

Publisert Publisert

ØNSKET: Brannsjef i Bergen, Johnny Breivik, er ønsket som ny havnedirektør etter Inge Tangerås. Foto: Eirik Brekke (arkiv)

iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Johnny Breivik er en tydelig og god leder som har veldig lyst på jobben, og det er et godt utgangspunkt.

Det sa styreleder i Bergen og Omland Havnevesen, Jan-Erik Kjerpeseth, da han i 12-tiden onsdag gjorde det kjent at styret og ansettelsesutvalget enstemmig går inn for Johnny Breivik som ny havnedirektør.

– De ansatte har også vært tydelige på at Johnny Breivik er den de ønsker, sa Kjerpeseth.

Breivik har siden 2011 vært brannsjef i Bergen.

– Der har han tatt tak i mange av de samme utfordringene som vi står overfor med havnen, sa Kjerpeseth.

ENSTEMMIG: – Johnny Breivik sto igjen som den klart sterkeste kandidaten, sa havnestyreleder Jan-Erik Kjerpeseth da innstillingen, som er enstemmig både i styret og ansettelsesutvalget, ble kjent onsdag. Foto: Alice Bratshaug

Gode skussmål overalt

Stillingen som havnedirektør i Bergen ble ledig da Inge Tangerås mistet jobben etter cruisesaken der også tidligere ordfører Trude Drevland var involvert. 22 menn meldte sin interesse, og styreleder Kjerpeseth sa at Breivik sto igjen som den klart sterkeste kandidaten.

– Han er tett på medarbeiderne, er samfunnsengasjert, har strategisk teft, er opptatt av miljøperspektivet – som har vært viktig for oss – og får gode skussmål både i Bergen og i omegnskommunene, sa Kjerpeseth, og la til:

– De ansatte i brannvesenet har vært tydelige på at dette er en leder de ikke ønsker å miste, og det er også et godt skussmål.

Til BT sier Kjerpeseth at Bergen brannvesen har hatt en god utvikling med Breivik som sjef, og at mye av det som må gjøres i havnevesenet minner om det som er gjort i brannvesenet.

– Følelsen av å bygge lag, formidling og det å stake ut en retning. Johnny Breivik har gode relasjoner til og tillit hos omegnskommunene. Han har utviklet et brannsamarbeid mellom Bergen og omegn, og det ønsker vi å få til med havnevesenet også.

Les også

Oppsagt havnedirektør har søkt samme stilling i Oslo

HAR STØTTE: De ansatte, som ble informert onsdag formiddag, er positive til å få brannsjefen i Bergen som ny havnedirektør. Foto: Alice Bratshaug

Støttes av de ansatte

De ansatte ble informert på et allmøte onsdag formiddag.

Stein Hauge, som representerer de ansatte i havnevesenet, sier at Breivik har gjort et meget godt inntrykk.

– Vi er sikre på at han er rett person til å videreutvikle Bergen Havn og gjøre oss til den samfunnsaktøren vi ønsker å være, sier Hauge.

Han legger til at de ansatte er glade for avklaringen etter å ha «levd i et vakuum» med en midlertidig løsning i nesten to år.

Breivik blir ikke formelt ansatt før havnerådet tar den endelige beslutningen på sitt møte fredag 30. juni.

Johnny Breivik skriver i en SMS til BT at han ikke har noen kommentar ut over at han har søkt på stillingen.

FORNØYD: Representant for de ansatte, Stein Hauge, sier at Johnny Breivik har gjort et godt inntrykk. Foto: Alice Bratshaug

Publisert