Bybanen i mål ved Lagunen

Nå er til og med gresset rullet ut ved Lagunen. Bybanen er i mål med byggetrinn 2.

Publisert Publisert

I MÅL: Informasjonsrådgiver Rune Jenssen i Bybanen Utbygging går de siste meterne i Bybanens byggetrinn 2. Det meste er i mål allerede. Banen åpner i juni neste år. Foto: Katinka Hustad

  • Finn Bjørn Tønder

— Egentlig gjenstår det bare detaljer nå. Nok et mål er nådd. 13,1 kilometer sammenhengende skinnegang mellom Kaigaten og Lagunen sto ferdig 7. september. Og i dag er det meste andre også på plass, sier informasjonsrådgiver Rune Jenssen i Bybanen Utbygging til bt.no.

Åpner først i juni 2013

Det meste har også bokstavelig talt gått på skinner for Bybanen Utbygging med byggetrinn 2. I august kunne BT melde at utbyggingen mellom Nesttun og Lagunen blir mellom 150 og 200 millioner kroner billigere enn budsjettert. Strekningen var kostnadsberegnet til 1,419 milliarder kroner.

Nå er det også klart at banen kan åpnes for kjøring før enn planen i juli 2013.

— Vi kunne nok klart det allerede i mai neste år. Men eieren, Skyss/fylkeskommunen, har bestemt at åpning blir i juni, sier direktør Roger Skoglie i Bybanen Utbygging.

Husker du navnene?

Og frem til da skal detaljene på plass, strømmen kobles til, og testkjøring og kontroll gjennomføres. I mellomtiden kan vi pugge de nye stoppestednavnene: Nesttun sentrum, Skjoldskiftet, Mårdalen, Skjold og Lagunen.

Men tro endelig ikke at Bybanen Utbygging blir arbeidsløse.

— Nå er vi i full gang med planleggingen av byggetrinn 3, fra Lagunen til Flesland, sier Skoglie.

Detaljer om utbyggingen blir klart med det første. Men finansieringen er ennå ikke på plass. Stortinget godtar trolig bompengefinansieringen før jul.

Stoppestedene på denne strekningen har imidlertid også for lengst fått navn: Råstølen, Sandslivegen, Sandslimarka, Kokstad, Birkelandsskiftet terminal, Kokstadflaten og Bergen lufthavn Flesland.

Publisert