Kaffetyvene var ute etter noe helt spesielt

Publisert:

KOM SEG INN HER: Denne døren sto åpen da Carl «Kaje» Johannessen og de andre ansatte kom på jobb. Etter hvert oppdaget de et merkelig innbrudd. Foto: TOR HØVIK

  • De kunne i hvert fall lukket døren etter seg, ler butikksjefen.

Bergen Kaffebrenneri har hatt besøk utenom åpningstid. Tyvene har stjålet et par poser med Sandviken spesial, to ostekaker og en sidertre-boks fra Cuba med cirka 30 kunders klippekort.

— Vi har mange teorier om hvem det er. Uansett kommer de til å avsløre seg. Vi venter på å få inn folk med klippekortene, sier kaffesjef Carl «Kaje» Johannessen.

Spesialkaffe

Bergen kaffebrenneri holder til i det gamle verkstedet til skipsverftet Mjellem og Karlsen på Marineholmen i Bergen.

Sandviken spesial er butikkens mest populære kaffe ved siden av espresso. Den selges også i en dagligvareforretning i Sandviken.

MEKTIG MAT: - Det må ha vært to tyver. En person klarer ikke to stykker av disse kakene, sier Carl Johannessen. Foto: PRIVAT

Det er snakk om en mørk, fyldig kaffe med nøtter. En pose koster 75 kroner. For ordens skyld: Posene inneholdt hele bønner som må kvernes.

— Først trodde vi at de ikke hadde tatt noe, men plutselig oppdaget vi at hyllen med Sandviken var tom. De har tatt 3-4 poser, sier Johannessen.

Glemte spriten

— Jeg hadde masse klipp igjen, gliser en kunde. Til slutt blir de enige om at hun hadde brukt om lag halvpartene av klippene, før Johannessen utsteder et nytt kort.

Tyvene åpnet alle skuffer og skap, men tok ingenting av verdi. De lot presskanner til 1100 kroner og en eksklusiv flaske rom stå igjen.

Like sympatisk var ikke oppførselen da de skulle gå. Personalet ble møtt av en vid åpen inngangsdør tirsdag morgen.

Johannessen ler, men dette er det fjerde innbruddet på de tre årene butikken har eksistert i Thormøhlens gate. De andre gangene har han ikke sluppet like billig unna.

— Folk går og kjenner på dørene i området hele tiden, det viser overvåkningskameraene. Sist ødela de safen. Denne gangen prøvde de seg på kassaapparatet, men nøkkelen lå et annet sted og de ga opp uten å ødelegge noe, sier han.

I stedet kastet tyvene seg over de mektige ostekakene til den spanske kokken Natalie Fernández.

SELVLAGET: Styreleder Carl «Kaje» Johannessen er også brennesjef på Bergen kaffebrennei i sommer. Kaffebønnene brennes langsomt i kaffebrenneren, «Fru Petroncini» før de pakkes i lufttette poser for å bevare kaffens kvaliteter lengst mulig. Dette bildet er tatt i 2010. Foto: SILJE KATRINE ROBINSON

— Hun bare smilte. Hun likte bedre at de tok kakene enn kaffen, sier Johannessen.- Jeg er så stolt, sier Madrid-jenten selv mens hun hever armene over hodet - og nekter å avsløre avsløre oppskriften.

Begge tilhører Filmkollektivet i Bergen, og nå spøker de om å lage en kortfilm om innbruddet.

Ny trend

Flere mindre kaffebrennerier har dukket opp de siste årene. De fleste ligger i Oslo, men Nordmøre Museum hevder å eie landets eldste kaffebrenneri, som fortsatt er i drift. Den er over 100 år gammel og står i Kristiansund.

Bergen Kaffebrenneri er byens eneste mikrobrenneri. I starten var utsalget er åpent annenhver lørdag, men er det åpent hver dag.

Vet du noe om innbruddet? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

GODE SAKER: Filmstudenten Natalie Fernández fra Madrid disker opp med ostekake og paella hos Bergen kaffebrenneriet i sommermånedene. - Jeg er så stolt, sier hun etter ostekaketyveriet. Foto: TOR HØVIK

Publisert: