- Dette er uryddig

Aps partisekretær langer ut mot sine egne lokalpolitikere i Hardanger.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Raymond Johansen mener nedlegging av tre lokale partilag i Hardanger er uryddig.

— Dette har jeg ikke noen sans for i det hele tatt. Det er ikke noen organisasjonspraksis å nedlegge verv og tro at en skal bli hørt i kraft av det, sier Johansen til Klassekampen.

Deres reaksjon var en fortvilelse over at vi ikke ble hørt. Dette var et rop om hjelp Jan Ivar Rødland, Granvin-ordfører

Høy temperatur Både i Ulvik Ap og Granvin Ap la lokalpolitikerne ned sine verv i sommer. Først etter regjeringens løfte om ny sjøkabelutredning kom de tilbake i folden. I Kvam Ap ligger aktiviteten fortsatt nede i protest mot at byggestart ikke er utsatt.

Partisekretæren sier at organisasjonsformen står Ap veldig fjernt:

— Heldigvis er det veldig uvanlig. Det som har skjedd i Hardanger i sommer er veldig spesielt, og det har vært en særdeles høy temperatur med mye følelser. Her har man opplagt gjort vurderinger ut fra trøkket lokalt. Men det er ikke en organisasjonspraksis jeg vil tilstrebe, sier Johansen til avisen.

Les også

- Mastene gir dyrere kraft

Rop om hjelp Granvin-ordfører Jan Ivar Rødland forsvarer den midlertidige nedleggingen av verv med at det var eneste mulighet for å hindre at mellom 70 og 80 prosent av Ap-erne skulle melde seg ut.

— Deres reaksjon var en fortvilelse over at vi ikke ble hørt. Dette var et rop om hjelp, sier han.

Også leder i Ulvik Ap, Kjartan Fjelde, kaller aksjonen et rop om hjelp og sier at det er enighet i partiet om at saker må løses på en annen måte enn ved å legge ned verv.

Enig med Raymond Johansen? Si din mening her.

Publisert: