- Det mest spennende fylket i landet

Det går mot thrilleravslutning i Hordaland. Fem partier slåss om to mandater.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Med SV og Sp på vippen i Hordaland, går det mot en historisk spennende avslutning på stortingsvalget.

— Hordaland er det mest spennende fylket i landet akkurat nå. Fem partier slåss om det siste direktemandatet og utjevningsmandatet, sier Poll of polls-grunnlegger og jussprofessor Johan Giertsen.

Knutsen eller Lysbakken?

Klokken 23 var to tredjedeler av stemmene i fylket talt opp. Prognoser viste da at Arbeiderpartiet lå an til å kapre det viktige utjevningsmandatet. Dermed vil partiet få fem representanter fra Hordaland i kommende stortingsperiode.

Les også

- Lykke til, Erna

Det betyr i så fall stortingsplass for femtekandidat og partiets ungdomsrepresentant, Eigil Knutsen.

Men, mandatene har i hele kveld vært innom opptil flere partier. Også SV, Høyre, KrF og Frp kan stikke av med dette mandatet.

— 70-30 i min disfavør

Aps Eigil Knutsen tør ikke forskuttere noe. Tidligere i kveld anslo han det som 50 prosent sannsynlig at han får stortingsplass.

— Nå er det vel mer 70-30 i min disfavør. Det blir spennende å se hva det ender med, sier Knutsen til BT klokken 23.

Dersom både SV og Senterpartiet får direktemandat fra Hordaland, står utjevningsmandatet mellom KrF, Høyre og Arbeiderpartiet.

— Men nå er det så jevnt at det er umulig å si hva som blir resultatet. Det kan ta flere dager før vi får den endelige fasiten, sier Johan Giertsen.

THRILLER: Jussprofessor og Poll of Polls-grunnlegger Johan Giertsen (i midten) sier det går mot en thrilleravslutning i Hordaland.
Publisert: