Til nå har mannen i 40-årene vært siktet for falsk forklaring, etter at han forklarte at han kjørte Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) hjem. Kvinnen ble funnet død i Barsnesfjorden i Sogn 14. november. Mannen skal ha vært Stegegjerdets kjæreste.

Politiadvokat Katrine Trønsdal i Sogn og Fjordane politidistrikt sier til VG at siktelsen er utvidet.

Det skal ha vært en hevelse på kroppen som er årsaken til den utvidede siktelsen. Etter det BT kjenner til, var det en rekke skader på kroppen. Likevel skal det være uklart om skadene kom fra naturkrefter eller menneskekrefter.

Skadene skal ha blitt påført før hun døde, men tidspunktet er usikkert. Dødsårsaken skal ha vært drukning.

I varetekt for narkotika

Mannen ble forrige måned varetektsfengslet i fire uker av Gulating lagmannsrett. Han var da siktet for falsk forklaring og en narkotikaforbrytelse. I sin kjennelse skrev lagmannsretten at det var narkotikaforbrytelsen som var årsaken til at de valgte å fengsle ham.

Mannens forsvarer, Trygve Staff, sier at hans klient ikke kjenner til noen legemsbeskadigelse.

— Han stiller seg uforstående til det, på en veldig tydelig måte, sier Staff til BT.

Kjørte Veronica hjem

Mannen har i tre vitneavhør forklart at han kjørte 22 år gamle Veronica Heggheim Stegegjerdet hjem lørdag 25. oktober. Tre uker senere, 14. november, ble hun funnet død i vannkanten innerst ved Barsnesfjorden.

Anklagene om falsk forklaring knytter seg til det kjæresten har sagt om hans og Veronicas gjøremål i tidsrommet 24. til 25. oktober.

Den siktede mannen vil bli fremstilt for forlenget varetektsfengsling førstkommende mandag, etter at fengslingsfristen går ut julaften.

Etter det BT forstår, har mannen erkjent i avhør at han har forklart seg uriktig, men han hevder at dette ikke var bevisst.

Derimot skal ikke legemsbeskadigelse ha vært tema i avhør.

Mobilspor

Mannen holdt fast på forklaringen om sine egne og Stegegjerdets bevegelser, helt til politiet i avhør konfronterte ham med elektroniske spor. Mobilspor skal ha vært det som avslørte at han og Veronica ikke var der han hevdet.

I et intervju med Sogn Avis samme dag som Stegegjerdet ble funnet død, uttalte han blant annet at han angret på at han kjørte 22-åringen hjem denne dagen. Han sa også at han var sammen med Veronica fra fredag til lørdag.

— Det hele er bare grusomt. Jeg har gått rundt og vært konstant kvalm. Følelsen av å være helt hjelpeløs, det har vært knalltøft. Jeg har ikke maktet å holde fokus på det dagligdagse. Jeg har hele tiden tenkt på hva som kan ha skjedd og hvor hun er, sa mannen i intervjuet.

Jobbet videre

Regionlensmann Arne Johannessen har ikke svart på henvendelser fra BT fredag kveld. Tidligere denne måneden sa han at det var viktig for dem å kunne holde mannen bak lås og slå en god stund fremover.

— Etterforskningen går videre, fortsatt med bistand fra vårt eget politidistrikt og Kripos. Dette er en sak vi fortsatt vil ha sterk fokus på. Og det er mye arbeid som gjenstår, sa Johannessen i begynnelsen av desember.

På spørsmål om det da var aktuelt å utvide siktelsen mot mannen, svarte han:

— Det har jeg absolutt ingen kommentar til. Jeg kan bare si at vi jobber videre med saken.