- Vi er litt i sjokk begge to

Arne Treholts forsvarer ble helt satt ut da han klokken 22 i kveld fikk beskjed om at Gjenopptakelseskommisjonen allerede imorgen avgjør om de skal gjenåpne Treholt-saken.

Gjenopptakelseskommisjonen opplyste i en pressemelding onsdag kveld at de torsdag skal avgjøre spørsmålet om gjenåpning av Treholt-saken.
  • Jon Dagsland Holgersen
  • Svend Ole Kvilesjø
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

— Jeg føler at denne saken angår meg litt også, var Treholts første, ironiske kommentar da han ringte meg nå nettopp. Vi visste ingenting, sier advokat Harald Stabell til Aftenposten.no rett etter klokken 22.

— Treholt leste nyheten tilfeldigvis på Aftenposten.no. Og jeg fikk en tekstmelding da jeg kom ut fra et teaterbesøk klokken 22. Forrige gang fikk vi en måneds varsel. Vi er jo nødt til å forberede oss, både praktisk og mentalt, sier Stabell.

Ordentlig og profesjonell

Arne Treholt befinner seg hjemme på Kypros og Stabell vet foreløpig ikke om klienten klarer å få kastet rundt på planene, og få kommet seg til Norge i morgen, torsdag.

— Jeg har også et fastlagt program for morgendagen. Og Gjenopptakelseskommisjonen kan jo ikke bare gå ut ifra at Treholt og jeg overstyrer alt og legger om dagene etter det de dikterer, sier Stabell.

Han understreker at det gjelder å være ordentlig og profesjonell, begge veier.

Torsdag klokken 13.30

Gjenopptakelseskommisjonen opplyste i en pressemelding onsdag kveld at de torsdag skal avgjøre spørsmålet om gjenåpning av Treholt-saken.

Avgjørelsen skal offentliggjøres klokken 13.30.

Treholt har tre ganger tidligere - uten hell - gjort forsøk på å få saken gjenopptatt. Siste forsøk var i desember 2008, da Gjenopptakelseskommisjonen avviste Treholt begjæring.

Tirsdag ble det klart at hele dommen mot Arne Treholt er avgradert.

Publisert
BT anbefaler

Snart forsvinner BankID på mobil – dette må du gjøre

– Vi oppfordrer alle som har smarttelefon til å laste ned den nye appen allerede nå, sier kommunikasjonssjef for BankAxept.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Dette var bergensernes kveld

  2. Brann nærmere rekorden etter Heggebø-dobbel

  3. Her strømmer de på for å gjøre gratiskupp: – Vi hadde ikke forventet så mange folk

  4. – Førsteklassinger har bare ett behov

  5. – Ikke ulykke ved Nordhordlandsbrua

  6. Drosjesjåfør kniv­ranet: – Stakk av med bilen