Graving tidligst om ett år

Det skjer ingen ting i Gågaten før om ett år – tidligst.

Publisert: Publisert:
Les også

Frykter kundeflukt

iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

— Vi kan ikke gjøre noe i Gågaten før planene for resten av Nordnes er klare. Hvis vi bare bygger ut fjernvarme i Gågaten, er vi ikke i nærheten av å få det lønnsomt. Vi må få med oss de store byggene på Nordnes, så i verste fall skjer det ikke noe før i 2014, sier prosjektleder for Gågaten, utbyggingssjef Terje Strøm i BKK Varme og medlem av Gravklubben.

Akilleshælen er ifølge ham C. Sundts gate som er fylkesvei, der prosjektet er avhengig av samarbeid med Statens vegvesen.

- Hva stopper arbeidene?

— Det er ikke penger til C. Sundts gate i Bergensprogrammet før i neste planperiode, det vil si 2014–2017. Vi prøver derfor å forskuttere investeringen på 40 millioner kroner gjennom et spleiselag, slik at vi kan begynne arbeidene før. Men det tar tid, sier Strøm.

— Vi er avhengig av at det kommer en formell søknad om forskuttering fra Graveklubben, slik at vi kan få et samarbeid om det fysiske arbeidet som skal gjøres i C. Sundts gate. Søknaden må så behandles og vedtas i Fylkestinget, sier Arild Hegrenæs, seksjonsleder i Statens vegvesen.

— Før vi kan sende en søknad, må vi avklare finansieringen. Det jobber vi som sagt med nå, sier prosjektleder Terje Strøm.

Strøm registrerer at flere at butikkeierne i Gågaten etterlyser bedre informasjon om graveprosjektet.

— Kritikken forteller oss at vi må bli flinkere til å fortelle hva som skjer og hvorfor ting ikke skjer. Det vi har lovet, er at butikkene skal få informasjon et halvt til ett år før gravingen starter. Men hensynet til hele bysamfunnet må gå foran interessene til et fåtall butikker, og vi gjør det vi kan for at utbyggingen skal skje så smidig som mulig, sier utbyggingssjef Terje Strøm i BKK Varme og prosjektleder for gravearbeidene i Gågaten.

Publisert: